Haos în Sudan. Numeroase ţări îşi evacuează cetăţenii din cauza confruntărilor violente VIDEO

Haos în Sudan. Numeroase ţări îşi evacuează cetăţenii din cauza confruntărilor violente VIDEO

Mai multe țări, printre care și Franţa, Statele Unite și Regatul Unit, au început duminică să-şi evacueze cetăţenii sau personalul diplomatic din Sudan, unde confruntări violente dintre armată şi paramilitari au loc de mai bine de o săptămână, relatează AFP, citată de Agerpres.

Convoaie de zeci de vehicule albe ale ONU au părăsit capitala Khartoum duminică, la fel ca multe vehicule, şi s-au îndreptat spre Port-Sudan, în estul ţării, potrivit imaginilor video prezentate de AFP.

Germania a început să-şi evacueze cetăţenii din Sudan, au anunţat duminică ministerele Apărării şi de Externe pe Twitter, iar Suedia a trimis aproximativ 150 de militari pentru a-şi evacua diplomaţii şi cetăţenii din Sudanul afectat de violenţe, cu autorizarea parlamentului de a folosi forţa dacă este necesar, după cum se arată într-un anunț făcut duminică de Ministerul suedez al Apărării.

Evacuări din Sudan. FOTO captură video YouTube / France 24

Canada a anunţat că suspendă temporar operaţiunile diplomatice din Sudan, indicând că personalul său va lucra dintr-o „locaţie sigură în afara ţării”.

„Situaţia din Sudan s-a deteriorat rapid, făcând imposibilă asigurarea securităţii personalului nostru din Khartoum”, se arată într-un comunicat al autorităților din Ottawa.

Conflicte sângeroase, cu sute de morți

Din 15 aprilie, cei doi generali aflaţi la putere de la puciul din 2021 duc un război sângeros.

În contextul haosului instalat în țară, Papa Francisc a lansat un apel la „dialog”.

Avioane de luptă survolează capitala

Capitala şi suburbiile au fost zguduite din nou, duminică, de incendii şi explozii, potrivit martorilor, în timp ce avioane de luptă survolează zonele.

Confruntările violente de la Khartoum şi Darfur, în vest, s-au soldat, până acum, cu peste 420 de morţi şi 3.700 de răniţi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...