Haos pe aeroporturile din SUA din cauza unei „pene de sistem"

Haos pe aeroporturile din SUA din cauza unei „pene de sistem"

Administraţia federală pentru aviaţie civilă (FAA) a SUA a anunţat miercuri că toate decolările de curse interne au fost suspendate până la ora 09.00 a.m. (14.00 GMT), din cauza unei disfuncţionalităţi majore de sistem, relatează dpa, AFP și Reuters.

Trafic aerian paralizat în SUA FOTO Profimedia

Pauza este necesară pentru ca „agenţia să valideze integritatea informaţiilor de zbor şi siguranţă", a transmis FAA pe Twitter. Avioanele aflate deja în zbor şi-au putut continua cursa.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Karin Jean Pierre a transmis la rândul ei pe Twitter că preşedintele Joe Biden a fost înştiinţat în legătură cu această problemă şi că nu există în acest moment dovezi privind un atac informatic. Ea a menţionat că Biden a cerut Departamentului pentru transporturi să lanseze o anchetă, noteaza Agerpres.

FAA a anunţat ulterior că decolările au fost reluate, începând cu aeroporturile aglomerate din Newark (New Jersey) şi Atlanta (Georgia), în urma penei din cursul nopţii care a determinat întârzierea unui total de 32.578 de curse în interiorul, către sau cu plecare din SUA, până la ora 12.55 GMT, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware. Alte 409 de curse au fost anulate.

Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne, în schimb Lufthansa (Germania) şi Air France au afirmat că operează în continuare zboruri către şi dinspre SUA.

FAA a indicat mai devreme că sistemul său NOTAM (Notice to Air Missions) a "căzut". Mai devreme în ianuarie o problemă similară cu un sistem diferit de control computerizat al zborurilor a determinat amânarea a zeci de curse în Florida.

Un total de 21.464 de zboruri erau programate să decoleze miercuri de pe aeroporturi din SUA , transportând un total de aproape 2,9 milioane de pasageri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?