Harghita: Autoturism avariat după ce şoferul susţine că a lovit un urs, pe DN 13 A, în apropiere de Odorheiu Secuiesc

Harghita: Autoturism avariat după ce şoferul susţine că a lovit un urs, pe DN 13 A, în apropiere de Odorheiu Secuiesc

Un autoturism a fost avariat, marţi seara, după ce şoferul susţine că a lovit un urs, pe DN 13 A, în zona Băilor Seiche, din apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat, pentru AGERPRES, că şoferul, în vârstă de 55 ani, a declarat că a lovit un urs, în jurul orei 22.00, autovehiculul fiind avariat, în urma impactului.

Sursa citată a arătat că s-a acţionat în zonă pentru găsirea animalului, cu o echipă formată din poliţişti, voluntari şi membri ai asociaţiei de vânătoare, dar ursul nu a fost identificat.

Directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Târnava Mare, din Odorheiu Secuiesc, Mărmureanu-Biro Leonard, a declarat, pentru AGERPRES, că urmele animalului au fost găsite în cursul dimineţii de miercuri şi căutarea va continua pentru a se asigura că acesta nu e rănit şi nu se află într-o zonă frecventată de oameni, context în care ar putea reprezenta un pericol pentru turişti sau culegătorii de ciuperci.

"Nu ştim dacă e rănit, dacă a plecat mai departe. Până când nu o să ştim sigur că a plecat sau că e rănit, pentru că e o problemă că au venit destui culegători de ciuperci, mai umblă oamenii prin pădure, iar nouă ne e frică să nu cumva să dea cineva peste el", a spus Mărmureanu-Biro Leonard.

Potrivit sursei menţionate, în zona Băilor Seiche a fost semnalată, în ultima perioadă, prezenţa a patru urşi. AGERPRES/(A, AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale