Harghita: Circulație în condiții de iarnă în zonele înalte ale județului; unii șoferi întâmpină dificultăți în deplasare

Harghita: Circulație în condiții de iarnă în zonele înalte ale județului; unii șoferi întâmpină dificultăți în deplasare

Circulația pe drumurile care traversează zonele înalte ale județului Harghita se face în condiții de iarnă, în urma ninsorilor căzute miercuri, iar unii șoferi întâmpină dificultăți în deplasare deoarece au schimbat anvelopele autovehiculelor cu cele de vară.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Adrian Pănescu, a declarat că circulația se face în condiții de iarnă pe DN 12 C Gheorgheni-Lacu Roșu, pe DN 13 B, în zona vârfului Bucin, unde se semnalează și viscol, precum și pe DN 15 Toplița-Borsec, unde în zona vârfului Creangă stratul de zăpadă de pe carosabil ajunge până la trei centimetri.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat că există sesizări legate de faptul că 'unii conducători care și-au schimbat anvelopele cu cele de vară întâmpină dificultăți în deplasare, în special în zonele înalte'.

Acesta le-a recomandat celor care nu au autovehiculele echipate de iarnă să nu plece la drum până nu trece această perioadă cu vreme rea, întrucât există riscul să rămână blocați în trafic.

'Grija noastră cea mai mare nu sunt sancțiunile, ci evitarea situațiilor în care ar putea rămâne blocați sau izolați, întrucât pe măsură ce înaintează în zonele înalte circulația poate deveni imposibilă pentru cei care au cauciucuri de vară', a explicat Gheorghe Filip.

Acesta a mai spus că s-a suplimentat numărul echipajelor de Poliție în zonele predispuse riscului, dar i-a îndemnat pe șoferi să nu aștepte recomandările polițiștilor, ci să țină cont de avertizările meteorologilor privind vremea neprielnică și să nu pornească la drum.

AGERPRES / (AS — autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei