Harghita: Circulație în condiții de iarnă în zonele înalte ale județului; unii șoferi întâmpină dificultăți în deplasare

Circulația pe drumurile care traversează zonele înalte ale județului Harghita se face în condiții de iarnă, în urma ninsorilor căzute miercuri, iar unii șoferi întâmpină dificultăți în deplasare deoarece au schimbat anvelopele autovehiculelor cu cele de vară.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Adrian Pănescu, a declarat că circulația se face în condiții de iarnă pe DN 12 C Gheorgheni-Lacu Roșu, pe DN 13 B, în zona vârfului Bucin, unde se semnalează și viscol, precum și pe DN 15 Toplița-Borsec, unde în zona vârfului Creangă stratul de zăpadă de pe carosabil ajunge până la trei centimetri.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat că există sesizări legate de faptul că 'unii conducători care și-au schimbat anvelopele cu cele de vară întâmpină dificultăți în deplasare, în special în zonele înalte'.

Acesta le-a recomandat celor care nu au autovehiculele echipate de iarnă să nu plece la drum până nu trece această perioadă cu vreme rea, întrucât există riscul să rămână blocați în trafic.

'Grija noastră cea mai mare nu sunt sancțiunile, ci evitarea situațiilor în care ar putea rămâne blocați sau izolați, întrucât pe măsură ce înaintează în zonele înalte circulația poate deveni imposibilă pentru cei care au cauciucuri de vară', a explicat Gheorghe Filip.

Acesta a mai spus că s-a suplimentat numărul echipajelor de Poliție în zonele predispuse riscului, dar i-a îndemnat pe șoferi să nu aștepte recomandările polițiștilor, ci să țină cont de avertizările meteorologilor privind vremea neprielnică și să nu pornească la drum.

AGERPRES / (AS — autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos