Harghita: DN12C şi DN13B rămân închise din cauza arborilor prăbuşiţi pe carosabil; mai multe localităţi, fără energie

Harghita: DN12C şi DN13B rămân închise din cauza arborilor prăbuşiţi pe carosabil; mai multe localităţi, fără energie

Circulaţia pe DN 12C Gheorgheni - Lacu Roşu şi DN 13B Gheorgheni - Praid rămâne închisă din cauza arborilor prăbuşiţi pe carosabil, la faţa locului acţionând pentru degajare angajaţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale, precum şi pompieri militari şi civili.

Vântul deosebit de puternic, care a bătut în rafale, a doborât zeci de brazi pe drumurile din judeţ, miercuri seara luându-se decizia închiderii DN 12C Gheorgheni - Lacu Roşu, DN 13B Gheorgheni - Praid şi DN 15 Topliţa - Borsec, precum şi a drumului judeţean Sândominic - Bălan, în acest sens fiind transmise mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

În cursul serii s-a reuşit deblocarea DN 15 Topliţa - Borsec, precum şi a drumului judeţean Sândominic - Bălan, celelalte două drumuri naţionale rămânând blocate.

Un şofer a fost rănit de un arbore căzut peste cabina autocamionului pe care îl conducea, pe DN 15, fiind preluat şi transportat la spital cu traumatism cranian şi contuzii toracice.

Traficul feroviar a fost afectat pe linia 501, care face legătura între Siculeni şi Adjud, din cauza unor arbori căzuţi peste firele de contact.

Două trenuri au rămas staţionate în gările Livezi-Ciuc şi Lunca de Jos, iar cei 95 de pasageri au fost transbordaţi cu mijloace de transport auto, pentru a-şi putea continua circulaţia spre destinaţie.

Pe tronsonul de cale ferată 501 se circulă în prezent cu locomotive Diesel, linia de contact urmând să fie reparată în cursul zilei.

De asemenea, zona Borsec - Topliţa este parţial nealimentată cu energie electrică, fiind afectaţi 1.649 de utilizatori, la fel ca şi localităţile Sânsimion, Tuşnad, Secu, Bilbor, Bălan, Lacu Roşu şi Liban, unde nu au curent electric aproximativ 6.000 de utilizatori.

În oraşul Bălan şi în comuna Corbu unităţile şcolare vor fi închise joi, iar cursurile se vor relua vineri, dacă vremea va permite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”