Harghita: Dosar penal pe numele unui bărbat din Topliţa care a postat mesaje ameninţătoare pe o reţea de socializare

Harghita: Dosar penal pe numele unui bărbat din Topliţa care a postat mesaje ameninţătoare pe o reţea de socializare

Poliţiştii harghiteni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Topliţa care a postat pe o reţea de socializare mesaje în care îndemna la violenţă, la săvârşirea de infracţiuni şi aducea insulte Poliţiei şi Armatei Române.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că Poliţia Municipiului Topliţa s-a sesizat, din oficiu, cu privire la infracţiunea de instigare publică, săvârşită de un localnic de 41 de ani, care a postat pe o reţea de socializare două înregistrări video, prin care îndeamnă la violenţă şi la infracţiuni îndreptate împotriva cetăţenilor şi a bunurilor acestora, aducând şi insulte la adresa unor instituţii ale statului.

Surse apropiate anchetei au precizat că, în înregistrările respective, bărbatul îndemna populaţia să atace cetăţenii care deţin bunuri şi să-i deposedeze de acestea şi insulta Poliţia şi Armata Română.

IPJ Harghita a precizat că "potrivit art. 368, alin. 1 din Codul Penal, pentru fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni cel în cauză riscă o pedeapsă de până la 3 ani închisoare". AGERPRES / (AS - autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…