Harghita: Dosare penale şi amenzi de peste 140.000 lei în urma verificării unor firme din domeniul forestier

Harghita: Dosare penale şi amenzi de peste 140.000 lei în urma verificării unor firme din domeniul forestier

Poliţiştii au întocmit două dosare penale şi au aplicat amenzi în valoare de peste 140.000 lei în urma unui control efectuat în cursul acestei săptămâni la mai mulţi agenţi economici din judeţul Harghita care îşi desfăşoară activitatea în domeniul forestier, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Dosarele penale au fost întocmite pentru tăiere şi furt de arbori din fondul forestier şi obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul UE.

"Au fost verificaţi 14 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier şi un ocol silvic. În urma ilegalităţilor constatate au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, două de furt de arbori din fondul forestier şi o infracţiune de obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE. Au mai fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 143.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a peste 1.200 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 600.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Controlul a fost efectuat de poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, alături de cadre de Poliţie din Harghita, Maramureş, Neamţ, Braşov, Alba, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Covasna şi Vrancea, cu sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

În activităţi au fost angrenaţi şi specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Gărzile Forestiere Timişoara, Ploieşti, Focşani, Râmnicu Vâlcea şi Suceava. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia