Harghita: Două persoane au fost plasate în carantină pentru că au încălcat măsura izolării la domiciliu

Harghita: Două persoane au fost plasate în carantină pentru că au încălcat măsura izolării la domiciliu

Două persoane din zona Odorheiu Secuiesc au fost plasate în carantină, luni după-amiază, pentru că au încălcat măsura izolării la domiciliu, a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional, cu amendă de câte 5.000 de lei şi vor sta timp de 14 zile într-un centru de carantină păzit, pe cheltuiala proprie, ceea ce înseamnă că fiecare va avea de achitat încă 4.200 de lei.

Amenzile au fost aplicate în timpul unei acţiuni cu forţe mărite care a avut loc luni după-amiază în zona bazinului Odorheiu Secuiesc, pentru verificarea respectării obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare aflate în vigoare, la care au participat 49 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, zece poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, trei jandarmi şi patru cadre MApN.

Au fost legitimate 910 persoane şi au fost verificate 217 vehicule, iar 64 de persoane au fost sancţionate pentru că încălcau prevederile ordonanţelor militare în ceea ce priveşte circulaţia, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 97.000 lei.

"Atragem atenţia că respectarea prevederilor legale nu este opţională, sens în care asemenea acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat optim de legalitate şi de sănătate", a mai arătat Biroul de Presă al IPJ Harghita. AGERPRES (AS-autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...