Harghita: Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru alungarea unei ursoaice cu pui, la Miercurea Ciuc

Jandarmii au fost solicitaţi marţi, de mai multe ori, să intervină la Miercurea Ciuc pentru alungarea unei ursoaice cu pui care a intrat în mai multe curţi de la marginea oraşului, într-o zonă aflată în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit maiorului Rodica Pribagu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, în cursul zilei au fost patru apeluri care anunţat prezenţa animalelor pe strada Miko din municipiu, inclusiv în unele curţi, fapt care i-a speriat pe locatari.

Jandarmii au mers şi au alungat animalele în pădure, folosind mijloacele acustice de pe maşini.

"A fost o rezervă mare de intervenţie, pentru că e în oraş şi încercăm să facem tot ce putem ca oamenii să fie în siguranţă. E una când situaţiile se întâmplă la o margine de sat, lângă o localitate, dar când se întâmplă în oraş e destul de delicat", a precizat, pentru AGERPRES, maiorul Rodica Pribagu.

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru alungarea unui urs atât luni, cât şi duminică, animalele fiind văzute în apropierea Spitalului Judeţean din municipiu.

Potrivit sursei citate, echipajele de jandarmi sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune.

"Noi suntem pregătiţi, dar ne dorim să se rezolve cât mai repede situaţia asta, să fie hrăniţi, să fie relocaţi, să se întâmple ceva, pentru că, dacă este o specie protejată, să trăim împreună, dar separat", a arătat maiorul Rodica Pribagu.

Jandarmii îi roagă pe oameni să nu hrănească animalele sălbatice, să evite pe cât posibil contactul direct cu acestea şi să sune la 112 pentru a semnala prezenţa acestora. AGERPRES/(A-AS-autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 „Un mafiot prins... cu raţa-n gură" / Ana Birchall, pe foc automat despre Iordache

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?