Harghita: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul

Harghita: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.

Conform sursei citate, stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni - Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad - Izvoru Mureşului - Topliţa, pe DN 15 Topliţa - Borsec, pe DN 13A Praid - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc şi pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12C Gheorgheni - Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13B Gheorgheni - Praid, în pasul Bucin.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă. AGERPRES/(A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

5 Așa o fi?