Harghita: Numărul cererilor de paşapoarte a crescut după izbucnirea conflictului din Ucraina

Harghita: Numărul cererilor de paşapoarte a crescut după izbucnirea conflictului din Ucraina

Numărul cererilor de paşapoarte simple depuse la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Harghita s-a dublat, de la o săptămână la alta, după izbucnirea conflictului din Ucraina, jumătate dintre acestea fiind depuse de persoane cu domiciliul în alte judeţe, arată datele furnizate de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu.

"Putem constata că, după izbucnirea conflictului din Ucraina, de la o săptămână la alta s-a dublat numărul de cereri depuse. Dacă pentru săptămâna 28 februarie-4 martie au fost depuse 335 de cereri, în săptămâna următoare, 7-12 martie, s-au depus 638 de cereri de paşapoarte. Trendul se menţine ridicat, după cum se poate vedea şi din statistici, în medie fiind depuse peste 500 de cereri pe săptămână", a precizat Adrian Pănescu.

În luna martie au fost depuse 1.983 de cereri de paşapoarte simple, în aprilie numărul a ajuns la 2.369, iar în primele trei săptămâni din mai au fost depuse 1.749 de cereri de paşapoarte.

Cererile de paşapoarte pot fi depuse oriunde în ţară, la serviciile publice comunitare, iar în Harghita, circa jumătate dintre cereri au fost depuse de cetăţeni cu domiciliul în alte judeţe, a mai arătat sursa citată.

Pănescu consideră că numărul de cereri va fi, în continuare, ridicat, mai ales că începe vacanţa şcolară şi perioada concediilor.

"Considerăm că şi în perioada următoare se va menţine un aflux ridicat al cetăţenilor care doresc să obţină paşapoarte, ţinând cont şi de faptul că din luna iunie începe vacanţa şcolară şi perioada concediilor de vară, când lumea doreşte să călătorească. Personalul Serviciului este pregătit şi dotările sunt suficiente pentru a face faţă unui număr mai mare de cereri", a mai spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Programul cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Harghita este în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30 şi 16.30 şi în zilele de marţi, între 8.30-18.30. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...