Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Harghita: Președintele Ungariei, la procesiunea catolică de la Șumuleu-Ciuc

Președintele Ungariei, Ader Janos, și soția sa, Anita Herczegh, participă la Șumuleu-Ciuc la pelerinajul catolic închinat Fecioarei Maria, manifestare care are o tradiție de 450 de ani.

Familia prezidențială ungară se află în România în vizită privată și s-a alăturat pelerinilor sâmbătă dimineață, la Biserica franciscană de la Șumuleu-Ciuc, urcând dealul Șumuleu, la fel ca în fiecare an.

Printre participanții la procesiune se numără și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, dar și alți oficiali de la Budapesta și lideri ai comunității maghiare din România.

Niciuna dintre oficialități nu va face declarații și nu va rosti discursuri, reprezentanții Ordinului Franciscanilor, care organizează pelerinajul, dorind să evite, în acest fel, ca evenimentul să capete conotații politice.

Zecile de mii de pelerini, purtând în mâini crengi verzi și steaguri religioase, s-au îndreptat încă de sâmbătă dimineață către altarul în aer liber de pe dealul Șumuleu-Ciuc, unii alegând o rută abruptă, denumită și "Drumul Crucii", care pornește la câteva sute de metri de catedrala franciscană.

Pelerinii sunt veniți din toată Europa, dar și din SUA sau Australia și spun că se roagă Fecioarei Maria pentru sănătate, liniște și bucurie.

În jurul orei 12,30 a început Sfânta Liturghie de Rusalii, oficiată de Nunțiul Apostolic în România, monseniorul Miguel Maury Buendia. Predica va fi rostită de preotul Veress András, episcopul diecezei din Györ, președintele Conferinței episcopale catolice din Ungaria.

Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc a ajuns la a 450-a ediție, iar în acest an se desfășoară sub motto-ul "Păstrează-ne în credința sfântă a strămoșilor noștri".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 Zegrean / Kovesi va deveni șefa Parchetului European, în martie!

4 ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de ALARMĂ după demisia șefului AEP! Scenariu CUTREMURĂTOR pus la cale de Dragnea ș…

5 BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima