Harghita: Procurorii îşi continuă protestul, prin întreruperea activităţii judiciare, timp de două ore, până pe 8 martie

Harghita: Procurorii îşi continuă protestul, prin întreruperea activităţii judiciare, timp de două ore, până pe 8 martie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi din unităţile subordonate au decis luni să îşi continue protestul împotriva OUG 7/2019, prin întreruperea activităţii judiciare, timp de două ore, până pe 8 martie.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tibunalul Harghita, prim-procuror adjunct Sorin Mihai Colceriu, decizia a fost luată luni, în cadrul Adunării Generale a procurorilor de pe lângă Tribunalul Harghita şi a unităţilor din subordine.

Procurorii au apreciat că, prin proiectul de OUG propus de Ministerul Justiţiei "nu se elimină integral prevederile nocive şi neconstituţionale cuprinse în OUG nr.7/2019" şi au au hotărât, cu majoritate de voturi, să întrerupă parţial activitatea judiciară şi a audienţele, până pe 8 martie.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei s-a decis "suspendarea activităţii judiciare şi de supraveghere a urmăririi penale de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, cu excepţia cauzelor care prezintă urgenţă, precum şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul desfăşurate de către procurorii din cadrul acestor unităţi, în perioada 5 martie 2019- 8 martie 2019 inclusiv, pe timp de 2 ore în intervalul orar 08.00-10.00".

Procurorii harghiteni au început protestele în data de 26 februarie, când s-a luat decizia suspendării activităţii judiciare, cu excepţia cauzelor urgente, până pe 1 martie. De asemenea, în 27 februarie, aceştia au participat la un protest în faţa Palatului de Justiţie din municipiul Miercurea Ciuc, la care s-au alăturat şi judecători de la Judecătoria Miercurea Ciuc şi de la Tribunalul Harghita.

Procurorii şi judecătorii au reclamat faptul că prin adoptarea OUG 7/2019 se încalcă independenţa Justiţiei şi principiul separării puterilor în stat. AGERPRES (AS-autor: Gina Ştefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...