Harghita: Pui de urs eliberat de jandarmi dintr-un canal, la Băile Tuşnad

Jandarmii harghiteni au eliberat, joi după-amiază, un pui de urs rămas captiv într-un canal din localitatea Băile Tuşnad, animalul fugind apoi în pădure.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, un bărbat din Băile Tuşnad a anunţat la 112 că a observat în zona respectivă prezenţa unei ursoaice agitate, cu un pui, iar o grupă de jandarmi a mers la faţa locului şi a găsit un pui de urs blocat într-un canal.

Întrucât se cunoaşte că ursoaicele sunt agresive atunci când îşi apără puii, jandarmii au asigurat mai întâi zona, după care au introdus un trunchi de copac în canal, iar ursuleţul s-a eliberat şi a fugit în pădure.

Pe toată perioada intervenţiei, ursoaica nu a fost văzută în zonă.

Potrivit sursei citate, "intervenţiile de acest gen sunt îngreunate de prezenţa ursoaicei şi de situaţiile inedite în care se găsesc aceste animale în orientarea urbană".

Jandarmii îi roagă pe localnici sau turişti să nu hrănească animalele sălbatice, să evite pe cât posibil contactul direct cu acestea şi să sune la 112 când se întâlnesc cu astfel de situaţii.

În ultima perioadă, jandarmii harghiteni au fost chemaţi de mai multe ori la Băile Tuşnad pentru a elibera pui de urs rămaşi captivi în containere de gunoi, dar este pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de situaţie.

De asemenea, jandarmii sunt chemaţi frecvent să alunge urşi veniţi în apropierea aşezărilor sau în zonele turistice, astfel de cazuri fiind întâlnite la Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad sau zona Lacului Sf. Ana. AGERPRES (AS-autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Așa arată soția premierului desemnat

5 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde