Harghita: Tânăr de 28 ani, în spital după ce a fost atacat de urs la stână

Harghita: Tânăr de 28 ani, în spital după ce a fost atacat de urs la stână

Un tânăr de 28 de ani, din localitatea Voșlobeni, a fost internat la Spitalul municipal din Gheorgheni, duminică după amiază, după fost atacat de urs la stâna de vaci la care se afla, în prezent starea lui fiind stabilă.

Potrivit asistentelor de la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Gheorgheni, păstorul a povestit că se afla la stână, în circa un kilometru de localitatea Voșlobeni și dădea de mâncare la animale, moment în care a fost atacat de urs.

Bărbatul a fost mușcat de coapsa și antebrațul drept, cel mai probabil ursul fiind alungat de câinii de la stână și de ceilalți păstori.

El a ajuns în stare stabilă la spitalul din Gheorgheni, urmând să fie internat la Secția de Chirurgie, unde va fi supravegheat și va primi tratament de specialitate.

Este a opta persoană din Harghita care ajunge la spital, în acest an, în urma unui atac de urs. Ultimul caz a fost înregistrat luna trecută, când doi ciobani din zona Mădăraș au ajuns la spital după ce au fost atacați de urs când se aflau cu oile la păscut.

În acest an, urșii au creat numeroase probleme locuitorilor din Harghita, zeci de animale fiind ucise de sălbăticiunile care au atacat stânele. De asemenea, s-au înregistrat pagube și în culturile agricole sau în stupine.

La Băile Tușnad, au fost relocate mai multe exemplare care coborau în stațiune și provocau neplăceri localnicilor și turiștilor.

Autoritățile din Harghita, Covasna, Mureș și Brașov, dar și reprezentanți ai composesoratelor, ai asociațiilor de vânătoare sau fermieri, au protestat în urmă cu o lună, la sediul Ministerului Mediului și au cerut derogare pentru împușcarea urșilor periculoși, respectiv a celor care fac pagube materiale și pun în pericol viețile oamenilor.

AGERPRES / (A — autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...