Harghita: UDMR şi-a definitivat lista pentru parlamentare; Kelemen Hunor, pe primul loc la Camera Deputaţilor

Harghita: UDMR şi-a definitivat lista pentru parlamentare; Kelemen Hunor, pe primul loc la Camera Deputaţilor

UDMR şi-a definitivat, în Harghita, lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, printre candidaţi numărându-se şi liderul Uniunii, Kelemen Hunor, care candidează în mod tradiţional în judeţul unde s-a născut.

Potrivit lui Borboly Csaba, care deţine preşedinţia rotativă a UDMR Harghita, primul pe listă la Senat este Tanczos Barna, care candidează pentru al treilea mandat, urmat de Antal Lóránt, şi el actual senator, din zona Odorhei.

La Camera Deputaţilor, primul pe listă este preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, urmat de Hajdu Gábor, fost consilier local şi judeţean, cei doi reprezentând zona Ciuc.

De asemenea, lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor este completată de actualul deputat Bende Sándor, din zona Gheorgheni, pe locul patru situându-se Ladányi László-Zsolt, secretarul general al Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice, urmat de actualul deputat Sebestyén Csaba, ambii din zona Odorhei.

Preşedintele UDMR Harghita, Borboly Csaba, a precizat că decizia privind lista de candidaţi a fost luată, cu unanimitate de voturi, în şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al UDMR Harghita şi şi-a exprimat convingerea că echipa de parlamentari va reprezenta foarte bine interesele judeţului.

"Eu cred că este o echipă bună, care va reprezenta foarte eficient interesele judeţului Harghita. Eu, ca şi aşteptare am, faţă de parlamentarii judeţului Harghita, să-şi amplifice activitatea în privinţa actului legislativ. Noi, aici, în Harghita, avem foarte multe propuneri legislative care pot ajuta la dezvoltarea socio-economică nu numai a judeţului Harghita, ci şi a oricărui judeţ din ţară. (...) Deci, sunt zeci de problematici unde noi avem grupuri care lucrează intens şi sperăm că activitatea şi propunerile pe care le vom face vor fi depuse la Parlament şi vor fi votate, astfel încât viaţa nu numai în Harghita, dar şi în ţară va fi mult mai confortabilă şi mult mai bună", a spus Borboly. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei