Harghita: Un bărbat a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în zona Lacul Roşu; trupul a fost recuperat de salvamontişti

Harghita: Un bărbat a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în zona Lacul Roşu; trupul a fost recuperat de salvamontişti

Un bărbat din Gheorgheni a murit, vineri seara, după ce a căzut de pe o stâncă, în zona Lacul Roşu, trupul acestuia fiind recuperat în timpul nopţii de salvamontişti, după o intervenţie dificilă, de mai multe ore.

Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că accidentul s-a produs în zona cabinei panoramice din Lacul Roşu, pe fondul neatenţiei şi a consumului de alcool.


Tânărul era însoţit de alţi trei bărbaţi, aceştia alertând salvamontiştii atunci când au văzut că prietenul lor nu mai revine la cabina panoramică.

Sursa foto: Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita /Facebook


"Un tânăr, de aproximativ 37 ani, a căzut în gol, în zona Lacul Roşu şi a murit pe loc. Toată ziua a fost la ture (montane-n.r.) după care s-au dus la cabina panoramică, unde au consumat băuturi alcoolice şi a ieşit, la un moment dat din cabină, nu ştim de ce, şi nu s-a mai întors. Am fost alertaţi pe la 22.30 că nu mai revine, nu mai ajunge înapoi. Am mers cu două echipe din Gheorgheni şi din păcate l-am găsit căzut. Nu ştim de ce a vrut să se ducă acolo, ce a vrut să facă, probabil pe fondul consumului de alcool şi al neatenţiei. (...) A fost un caz foarte, foarte greu, pentru că a trebuit să îl tragem înapoi, nu am putut să îl lansăm în jos, a trebuit să îl urcăm şi a fost nevoie de zece salvatori montani să putem să îl scoatem de acolo. A căzut aproape 80 de metri", a declarat Fekete Örs.

Acesta a atras atenţia în legătură cu consumul de alcool pe munte, care poate duce la astfel de evenimente tragice.

Sursa foto: Salvamont Harghita


"Dacă nu respectăm muntele, asta se întâmplă. Din păcate, dacă mergem şi consumăm alcool, după care nu suntem atenţi, vin problemele. (...) A alunecat. Este zăpadă, este gheaţă, trebuie să fim foarte, foarte atenţi. Mai ales dacă mergem într-un astfel de loc, unde este prăpastie. Nu a fost atent, a băut (...). Nici nu ştiu de ce s-a dus în direcţia aceea, nu avea ce căuta acolo. A mers exact în direcţia în care nu avea ce căuta", a arătat şeful salvatorilor montani harghiteni.

Fekete Örs a mai spus că "muntele nu poate fi închis" şi că există indicatoare, avertismente care trebuie respectate.

Sursa foto: Salvamont Harghita


Anul trecut, în luna februarie, salvatorii montani din judeţ au recuperat trupul unui bărbat care a căzut de pe vârful Suhardul Mic, tot în zona Lacul Roşu, şi atunci intervenţia fiind extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a vremii nefavorabile. AGERPRES/ (A, AS, autor: Gina Ştefan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”