Harghita/Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă, după incendiul din cartierul Şumuleu - Miercurea Ciuc

Harghita/Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă, după incendiul din cartierul Şumuleu - Miercurea Ciuc

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita se va întruni, vineri dimineaţa, în şedinţă extraordinară, după incendiul puternic izbucnit la locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu din Miercurea Ciuc, în urma căruia 20 de case au fost distruse, iar 230 de oameni, rămaşi fără adăpost, au fost cazaţi, prin grija Primăriei, în sala de sport a oraşului.

Prefectul judeţului Harghita, Ion Proca, a anunţat, într-un live pe Facebook, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va stabili, împreună cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean, ce măsuri trebuie luate rapid în acest caz.

El a vorbit şi despre solidaritatea de care oamenii au dat dovadă, venind în sprijinul celor afectaţi de incendiu. La sala de sport "Eros Zsolt" locuitorii oraşului au adus numeroase ajutoare, de la saltele şi pături, până la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente.

"E un început de an furtunos, se vede, şi e şi prima probă de solidaritate atât de mare încât nu pot să nu îmi exprim bucuria că oamenii înţeleg ce înseamnă să vină repede în ajutorul celor năpăstuiţi", a spus Ion Proca.

Despre solidaritatea locuitorilor oraşului a vorbit şi primarul Korodi Attila, care a arătat că cetăţenii au sărit în ajutor cu haine, încălţăminte, mâncare, ceai cald şi a punctat că este nevoie de un ajutor continuu în următoarele zile.

Primarul a mulţumit tuturor celor care şi-au oferit sprijinul, de la instituţii până la voluntari, şi a precizat că se va apela şi la un ajutor naţional, după ce se vor stabili necesităţile.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că un întreg municipiu reşedinţă de judeţ "s-a mişcat", iar oamenii au venit în ajutor, la fel cum au făcut şi foarte multe localităţi din judeţ.

Acesta a mulţumit pompierilor voluntari din satele Păuleni Ciuc, Frumoasa, Sâncrăieni, Delniţa, Şoimeni, Mihăieni, Nădejdea, Ciceu, care au intervenit, împreună cu pompierii militari, pentru lichidarea incendiului.

"Vorbim de 20 de case care au ars şi în fiecare locuiau între 10 şi 20 de oameni. Asta înseamnă că pagubele sunt mari şi a fost bine-venită solidaritatea pe care am primit-o, fiindcă foarte mulţi oameni din Miercurea Ciuc şi din împrejurimile oraşului au venit şi primăriile au fost solidare cu tot ce s-a întâmplat aici. (...) Vă îndemn, cine, cu ce se poate, să ne ajutăm", a transmis el.

La sala de sport a oraşului a fost prezent şi deputatul UDMR Hajdu Gabor .

"În urma acestui incident nefericit, locuitorii municipiului au dat dovadă de o solidaritate şi chiar dacă e vorba de o nenorocire, trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu că nu există, din fericire, victime, astfel încât avem doar de acoperit pagube materiale şi de organizat înlăturarea efectelor acestui incident", a spus deputatul UDMR.

În sala de sport "Eros Zsolt" au fost amplasate saltele şi aici îşi vor petrece noaptea 230 de persoane, afectate de incendiul din cartierul Şumuleu.

Un număr mare de ajutoare au fost aduse în urma unor apeluri lansate pe Facebook de primarul Korodi Attila, preşedintele CJ, Borboly Csaba, dar şi de liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor. AGERPRES (A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?