HARTĂ Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

HARTĂ Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

O treime din totalul pacienților din România s-au infectat doar în ultimele 14 zile, iar impactul crizei de COVID-19 crește alarmant în mai multe județe din țară, conform datelor oficiale analizate de G4Media.ro.

Dacă de la începutul pandemiei au fost raportate 45.902 de infectări, doar în ultimele 14 zile s-au infectat 12.945 de persoane, aproape 30% din totalul pacienților.

Numărul de infectări a crescut semnificativ în câteva județe din țară: Argeș, unde au fost înregistrate 1.424 cazuri noi doar în ultimele două săptămâni, Prahova (+818 cazuri), Brașov (+797 cazuri), Dâmbovița (+666 cazuri), Galați (+638 cazuri) Bacău (+454) sau Timiș (+407 cazuri).

De remarcat este că doar în jumătate de lună Argeș a înregistrat mai multe cazuri de coronavirus decât a raportat în restul pandemiei, începând cu luna februarie.

 

 Alte 28 de județe înregistrează trenduri crescătoare de noi infecții cu coronavirus iar Capitala a raportat, de asemenea, un număr mare de infectări în ultimele 14 zile – 1.472, București ajungând la 5.328 de cazuri.

La polul opus, județele care au înregistrat cele mai puține cazuri în ultimele 14 zile sunt Satu Mare (+9), Sălaj (+35) și Tulcea (+56).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia