HARTĂ Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

HARTĂ Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

O treime din totalul pacienților din România s-au infectat doar în ultimele 14 zile, iar impactul crizei de COVID-19 crește alarmant în mai multe județe din țară, conform datelor oficiale analizate de G4Media.ro .

Dacă de la începutul pandemiei au fost raportate 45.902 de infectări, doar în ultimele 14 zile s-au infectat 12.945 de persoane, aproape 30% din totalul pacienților.

Numărul de infectări a crescut semnificativ în câteva județe din țară: Argeș, unde au fost înregistrate 1.424 cazuri noi doar în ultimele două săptămâni, Prahova (+818 cazuri), Brașov (+797 cazuri), Dâmbovița (+666 cazuri), Galați (+638 cazuri) Bacău (+454) sau Timiș (+407 cazuri).

De remarcat este că doar în jumătate de lună Argeș a înregistrat mai multe cazuri de coronavirus decât a raportat în restul pandemiei, începând cu luna februarie.

 

 Alte 28 de județe înregistrează trenduri crescătoare de noi infecții cu coronavirus iar Capitala a raportat, de asemenea, un număr mare de infectări în ultimele 14 zile – 1.472, București ajungând la 5.328 de cazuri.

La polul opus, județele care au înregistrat cele mai puține cazuri în ultimele 14 zile sunt Satu Mare (+9), Sălaj (+35) și Tulcea (+56).


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale