Hartă interactivă/305 decese provocate de virusul ucigaș din China. Numărul infectaților scapă de sub control

Hartă interactivă/305 decese provocate de virusul ucigaș din China. Numărul infectaților scapă de sub control

305 decese provocate de virusul ucigaș din China. Numărul infectaților scapă de sub control. Oficial sunt raportate aproape 15.000 de cazuri, dar cele mai multe surse medicale independente din occident vorbesc despre cel puțin 75.000 de purtători ai virusului!

Cele mai importante informații ale zilei de duminică, LiveText pe Comisarul.ro:

UPDATE 17.45: Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate acolo unde doresc familiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi, după ce guvernul chinez a prezentat duminică un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia, potrivit EFE, citată de Agerpres.

UPDATE 17.44: O persoană infectată cu noul coronavirus a vizitat capitala Mexicului și a părăsit țara

Ministrul mexican al Sănătății a spus că a primit o notificare internațională că o persoană infectată cu noul coronavirus a vizitat Ciudad de México, dar de atunci a părăsit țara, relatează Reuters.

A spus că nicio persoană identificată ca intrând în contact cu omul respectiv nu prezintă până acum simptome, la zece zile după ce au intrat în contact.

UPDATE 16.30: Guvernul României va achiziționa în regim de urgență echipamente de protecție, precum seturi de suport respirator sau substanțe de dezinfectare, în contextul epidemiei de coronavirus din China

UPDATE 14.50:Construcția primului spital special pentru pacienții contaminați cu noul tip de coronavirus a fost terminată

Hong Kong - 14 cazuri
Macao - 7
Tibet - 1
Coreea de Sud - 12
Japonia - 20
Taiwan - 10
Cambodgia - 1
Malaezia - 8
Filipine - 1
Singapore - 18
Thailanda - 19
Vietnam - 6
India - 1
Nepal - 1
Sri Lanka - 1
Australia - 12
Canada - 4
Statele Unite - 7
Germania - 10
Spania - 1
Finlanda - 1
Franța - 6
Italia - 2
Suedia - 1
Regatul Unit - 2
Rusia - 2
Emiratele Arabe Unite - 5

UPDATE 11.09: Indonezia a decis suspendarea zborurilor din și spre China, potrivit Reuters.

UPDATE 10.46: Armata chineză va trimite 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate pentru a trata pacienţii la noul spital construit în oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, a informat duminică agenţia de presă chineză Xinhua.

UPDATE 10.17: Ministerul Sănătăţii din India a confirmat un al doilea caz de coronavirus în ţară, în statul Kerala, la o tânără care s-a întors din China în 24 ianuarie. Până în prezent, India a evacuat 640 de cetăţeni indieni şi şapte persoane din Maldive aflate în provincia Hubei, focarul epidemiei de coronavirus din China

UPDATE 8.52: Coreea de Sud va opri intrarea în țară a străinilor care au vizitat provincia Hubei, epicentrul epidemiei din China, a anunțat premierul. Interdicția va intra în vigoare marți. Trei noi cazuri de coronavirus au fost raportate duminică în această țară, numărul total fiind de 15.

UPDATE 8.49: Japonia a confirmat încă trei cazuri de coronavirus printre cei evacuați din orașul Wuhan. Printre acestea se află și o persoană care inițial a fost testată negativ, a anunțat duminică ministrul sănătății. Astfel, numărul total al cazurilor din Japonia urcă la 20 de persoane infectate, potrivit Reuters.

UPDATE 8.41: Noua Zeelandă a anunţat duminică faptul că interzice intrarea în ţară a tuturor cetăţenilor străini care vin din China, din cauza ameninţării în creştere reprezentate de epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

7:12 Autoritățile din Filipine au anunțat că un bărbat de 44 de ani din China, care a sosit în țară în ianuarie venind de la Wuhan, a murit din cauza infecției cu noul tip de coronavirus.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---
Pentagonul, pregătit să adăpostească 1.000 de persoane care se întorc în SUA și ar putea intra în carantină din cauza coronavirus

Ministrul apărării, Mark Esper, a aprobat o solicitare astfel încât armata americană să ofere adăpost pentru cel mult 1.000 de persoane, oameni care au călătorit în afara țării și ar putea fi nevoiți să intre în carantină pentru a preîntâmpina răspândirea coronovarius, a anunțat sâmbătă Pentagonul.

Solicitarea de a pune la dispoziție câteva adăposturi care să poată găzdui cel puțin 250 de persoane până la 29 februarie a fost înaintată de ministerul sănătății. Până acum, SUA au raportat doar 8 cazuri de infectare cu virusul din China.

”La cerere, Departamentul de Apărare (DOD) va furniza doar adăpost, în timp ce departamentul Sănătate va fi responsabil de îngrijirea persoanelor, transport și securitatea celor evacuați. Personalul DOD nu va fi în contact direct cu cei evacuați, iar aceștia nu vor avea acces la nicio altă locație cu excepția adăpostului la care au fost repartizați. În conformitate cu regulile CDC (centrul de Control și Prevenție a Bolilor), toate persoanele vor fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în declarația Pentagonului, potrivit CNN și Reuters.

În cazul depistării unor persoane infectate, acestea vor fi transportate la un spital civil local.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?