Hartă interactivă/427 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Infecțiile cu coronavirus au crescut cu peste 2000% în doar 10 zile!

Hartă interactivă/427 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Infecțiile cu coronavirus au crescut cu peste 2000% în doar 10 zile!

427 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Infecțiile cu coronavirus au crescut cu peste 2000% în doar 10 zile! 

Numărul infectaților scapă de sub control. Oficial sunt raportate peste 20.000 de cazuri, dar cele mai multe surse medicale independente din occident vorbesc despre cel puțin 100.000 de purtători ai virusului!

Cele mai importante informații ale zilei de luni, LiveText pe Comisarul.ro:

10.29 Belgia a raportat primul caz de coronavirus la o persoană repatriată din Wuhan în weekend. Persoana este în stare bună de sănătate și nu prezintă niciun simptom al bolii.

10.26 Banca pentru Dezvoltare a Chinei va emite obligațiuni speciale pe un an în valoare de 2 mld. dolari, banii urmând să fie folosiți pentru combaterea epidemiei

09.32 Macao, capitala mondială a jocurilor de noroc, a cerut cazinourilor să oprească activitatea pentru două săptămâni

08.54 Cei 950 de vietnamezi care se întorc acasă din China vor fi plasați în carantină în baze militare din apropierea capitalei Hanoi.
Testele făcute pe cei 239 de australieni evacuați din Wuhan au arătat că nu sunt infectați, dar ei tot vor rămâne 14 zile în carantină pe Insula Crăciunului

Hong Kong a raportat marți primul deces din cauza noului coronavirus, aceasta fiind a doua persoană din afara Chinei continentale ucisă de epidemia care a provocat până acum aproape 430 de victime, răspândindu-se tot mai mult prin lume și provocând temeri în privința economiei globale, transmite Reuters.

În ultimele 24 de ore au fost evacuați alți străini din orașul Wuhan, iar mii de persoane sunt blocate pe o navă de croazieră japoneză după ce un pasager a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Decesul din Hong Kong a ridicat bilanțul morților la 427, aici fiind inclus acum și un bărbat care a murit săptămâna trecută în Filipine după ce vizitase Wuhan. Autoritățile de la Beijing au spus că bilanțul din China a crescut cu numărul record de 64 de morți, ajungând la 425, cei mai mulți în provincia Hubei.

În Statele Unite au fost raportate noi cazuri, printre care și un pacient din California care s-a infectat acasă, de la un apropiat care luase virusul din China. Aceasta a fost a doua infecție de la o persoană la alta de pe teritoriul SUA, primul caz fiind consemnat săptămâna trecută în Illinois. ”Ne așteptăm să vedem mai multe cazuri de răspândire de la o persoană la alta”, a spus Dr. Nancy Messonnier, șefa Centrului Național pentru Imunizare și Boli respiratorii.

Numărul total de cazuri din China a crescut cu 3.235, până la 20.438, cel puțin alte 151 de cazuri fiind consemnate în alte țări sau regiuni.

Temerile la nivel internațional sunt alimentate de răspândirea rapidă a coronavirusului și de faptul că experții tot nu știu exact cât de contagios este. În doar câteva săptămâni a infectat mai mulți oameni decât SARS în mai multe luni. De asemenea, MERS, apărut în 2012 în Arabia Saudită, a avut nevoie de opt ani pentru a infecta 2.500 de oameni.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”