Harta lui Lukaşenko: Ambasadorul Belarusului, convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova

Harta lui Lukaşenko: Ambasadorul Belarusului, convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova

Ambasadorul belarus în Republica Moldova, Anatoli Kalinin, a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe de la Chişinău, după ce în spaţiul public a fost difuzată o înregistrare video în care preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko le prezenta marţi generalilor săi o hartă tactică în care erau incluse direcţii de atac asupra Ucrainei şi care indica mişcări de trupe spre Transnistria, relatează portalul Deschide.md .

În cursul discuţiei cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatoli Kalinin a menţionat că este vorba despre o "prezentare incorectă" de către responsabili ai Ministerului Apărării belarus a informaţiilor respective, potrivit unui comunicat al MAE moldovean.

În acest context, secretarul de stat moldovean a subliniat necesitatea unei intervenţii publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranşant percepţiile eronate vehiculate în spaţiul public.

Aleksandr Lukaşenko le-a prezentat marţi generalilor săi o hartă care indica direcţii de atac asupra Ucrainei, împărţită în patru zone, aceasta arătând mişcări de trupe în direcţia Transnistriei. Imaginile video înregistrate la Consiliul de Securitate al Belarusului, care se întrunise marţi, au fost publicate pe canalul Telegram al preşedinţiei belaruse şi preluate de numeroase canale media internaţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!