Harta zonelor vulnerabile în criza COVID-19: În patru zile s-au dublat județele unde incidența infectărilor a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori

Harta zonelor vulnerabile în criza COVID-19: În patru zile s-au dublat județele unde incidența infectărilor a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori

Bucureștiul și o treime din județele țării au depășit până astăzi rata de incidență a cazurilor COVID de 1,5 la mia de locuitori, prag de la care sunt impuse gradual restricții, astfel încât să fie redusă răspândirea virusului.

Capitala și județele Alba și Vâlcea au trecut și de rata de incidență 2, apropiindu-se de pragul 3, de la care toate școlile trec la cursuri exlusiv online. Mai mult, la acest prag se poate decide inclusiv carantinarea unor localități.

Ritmul de creștere a ratei de incidență este accelerat. Din 9 octombrie, când autoritățile au comunicat oficial pentru prima dată ratele de incidență, și până astăzi, numărul județelor care au depășit pragul de 1,5 s-a dublat.

În urmă cu patru zile, Bucureștiul și 7 județe (Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Teleorman, Neamț, Vaslui) trecuseră de 1,5. Capitala avea deja rata 2,28, potrivit datelor comunicate oficial.

În 12 octombrie, Bucureștiul a ajuns la 2,66 și 14 județe au trecut de 1,5: Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Neamț, Teleorman, Sălaj, Sibiu, Caraș-Severin, Cluj, Brașov, Timiș, Vaslui și Ilfov.

Din cauza creșterii semnificative a numărului de cauziri din ultima săptămână, premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunțile, fie limitarea acestora la maximum 20 de persoane, pentru că reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar organizatorii și participanții nu respectă regulile.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți de organizatori de evenimente care nu respectă legea”, a afirmat premierul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...