HĂRȚI Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii vor încerca un asalt asupra Kievului în următoarele 24-96 de ore

HĂRȚI Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii vor încerca un asalt asupra Kievului în următoarele 24-96 de ore

Forțele rusești se concentrează la periferia estică, nord-vestică și vestică a Kievului în vederea unui asalt asupra capitalei Ucrainei în următoarele 24-96 de ore, se afirmă într-o analiză publicată de Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite.

Forțele ruse încearcă de mult să înconjoare KievulFoto: understandingwar.org

Potrivit evaluării, rușii aduc provizii și întăriri, precum și efectuează atacuri de artilerie, aeriene și cu rachete pentru a slăbi apărarea și a intimida apărătorii ucraineni înaintea unui astfel de asalt.

”Este prea devreme pentru a evalua eficiența probabilă a oricărei încercări rusești de a finaliza încercuirea Kievului sau de a cuceri orașul în acest moment.

Dacă trupele rusești au fost capabile să se realimenteze, să se reorganizeze și să planifice operațiuni simultane deliberate și coordonate de-a lungul mai multor axe de avansare în jurul capitalei și în interiorul acesteia, este posibil să aibă mai mult succes în această operațiune decât au avut în încercările anterioare.

Operațiunile din apropierea Kievului din ultimele 72 de ore nu au oferit suficiente dovezi pentru a evalua această probabilitate”, notează sursa citată.

Amintim că armata ucraineană a spus luni și ea că forțele ruse " încep să acumuleze resurse pentru asaltul Kievului", după zile de progrese lente în principala lor înaintare spre capitală

Care e situația frontului din toată Ucraina

”Trupele ruse din sudul Ucrainei continuă să își împartă eforturile între atacuri spre vest, spre Nikolaev și Odesa, atacuri spre nord, spre Zaporojie, și atacuri spre est, spre Mariupol și Donbas.

Eșecul de a se concentra pe o singură linie de avansare a împiedicat probabil operațiunile rusești și probabil că va continua să facă acest lucru.

Trupele rusești din regiunea Kherson par să bâjbâie în jurul Nikolaevului, căutând probabil să găsească o rută peste râul Bug care să le permită să ocolească Nikolaevul de sus și să își reia înaintarea spre Odesa.

Cei care se îndreaptă spre Zaporojie nu dispun în prezent de puterea de luptă probabil necesară pentru a înconjura sau cuceri acest oraș mare.

Cu toate acestea, ei ar putea crea condițiile pentru operațiuni de succes împotriva Zaporojie odată ce vor sosi întăriri în urma căderii Mariupolului și a deschiderii unei rute terestre largi spre vest din Donbas”, mai spune Institutul pentru Studiul Războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…