Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă

Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă

Ovidiu Hațegan (43 de ani), un central cu o carieră remarcabilă în spate, tocmai și-a trecut în CV o „pată“ destul de mare. A doua din această categorie, după cum Adevărul a arătat aici, cu imaginile care n-au nevoie de prea multe comentarii.

Ovidiu Hațegan. FOTO: Arhiva Adevărul

Dacă greșeala din partida Irlanda de Nord – Elveția datează, totuși, de acum 7 ani, în schimb, ecourile meciului Dinamo – Poli Iași (1-0), disputat duminică, continuă să facă valuri. Și acum, inclusiv Federația Română de Fotbal (FRF), prin vocea grecului Kyros Vassaras, a subliniat că Hațegan a comis-o când n-a sancționat cu „roșu“ un fault criminal.

Ce a scris Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial?

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, face următoarele precizări ca urmare a fazei din minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – ACSM Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf.

Referitor la acidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă. Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis. Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor. Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar”, a declarat Kyros Vassaras, președintele CCA.

Play-out, etapa a 4-a

Vineri

UTA – Hermannstadt 1-3

Sâmbătă

Voluntari – Oțelul Galați 1-1

Universitatea Cluj – Petrolul 1-2

Duminică

Botoșani – FC U Craiova 4-1

Dinamo – Poli Iași 1-0

Clasament

1. Hermannstadt 27p

2. Oțelul 27p

3. UTA 27 de puncte

4. U Cluj 26p

5. Petrolul 25p*

6. Voluntari 21p

7. Dinamo 19p*

8. Poli Iași 18p*

9. Botoșani 17p

10. FCU Craiova 17p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro