Heiko Maas: O înfrângere a lui Trump în noiembrie, insuficientă pentru redresarea relaţiilor transatlantice

Heiko Maas: O înfrângere a lui Trump în noiembrie, insuficientă pentru redresarea relaţiilor transatlantice

O înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Berlin, a declarat ministrul de externe german Heiko Maas, într-un interviu publicat duminică, informează dpa.

''Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcţia de preşedinte (al SUA) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale'' care au avut loc, a spus şeful diplomaţiei germane.

Deşi a calificat relaţia bilaterală ''extrem de importantă'', Maas a adăugat că ''în actuala sa formă, ea nu mai răspunde aşteptărilor pe care ambele părţi le au de la aceasta''.

Preşedintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea unor chestiuni, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 şi faptul că Germania nu respectă ţinta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.

La alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...