Helmut Kohl 'a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia', afirmă Medvedev la ceremonia omagială de la Strasbourg

Helmut Kohl 'a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia', afirmă Medvedev la ceremonia omagială de la Strasbourg

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a subliniat în discursul său susținut la ceremonia omagială de la Strasbourg dedicată fostului cancelar german Helmut Kohl că acesta din urmă 'a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia', evidențiind totodată și rolul jucat de Kohl în consolidarea păcii în Europa după al Doilea Război Mondial, precum și în căderea Zidului Berlinului, transmite agenția EFE.

Medvedev, la fel ca fostul președinte american Bill Clinton și fostul premier spaniol Felipe Gonzalez, a fost invitat la ceremonie la solicitarea expresă a văduvei fostului cancelar german.

Premierul rus a spus despre Helmut Kohl că a știut să meargă pe cel mai bun drum, acela al unei Germanii reunificate, și a luptat pentru ca Europa să nu mai fie divizată de tranșee și ideologii, susținând pacea și unitatea.

Premierul rus a semnalat de asemenea că fostul cancelar german 'a făcut tot posibilul pentru ca relația cu Rusia să fie cea mai bună din istorie', fapt pe care poporul rus 'îl va aprecia'.

'Nu putem pune punct final acestui drum pe care el l-a început, trebuie să continuăm pe această cale', a insistat Medvedev, făcând referire la viitorul relațiilor dintre UE și Rusia, care au cunoscut săptămâna aceasta un nou moment tensionat după ce blocul comunitar a prelungit cu șase luni sancțiunile impuse Rusiei în urma anexării Crimeii, Moscova răspunzând la rândul ei cu prelungirea embargoului alimentar împotriva UE până la sfârșitul anului viitor.

'Probabil că acum Zidul Berlinului se vinde ca suveniruri, dar el este un simbol foarte prezent în lume', a mai spus premierul rus. 'Moștenirea lui Kohl cade pe umerii urmașilor muncii sale, pe cei ai tuturor liderilor europeni', a conchis el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie