Herson: Un sergent rus și-a împușcat mortal comandantul, la o beție. Ofițerul își bătea joc de numele „ucrainean” al subofițerului

Herson: Un sergent rus și-a împușcat mortal comandantul, la o beție. Ofițerul își bătea joc de numele „ucrainean” al subofițerului

Un soldat al Forțelor Armate Ruse l-a împușcat mortal pe comandantul său, în regiunea sudică parțial ocupată Herson din Ucraina, după ce a fost ridiculizat din cauză că are un nume "ucrainean", a raportat un canal rusesc de Telegram, citat de Newsweek.

Soldații ruși din Herson sunt cu morlul la pământ FOTO Captură X

Canalul VChK-OGPU, care pretinde că are informații interne de la forțele de securitate ruse, a raportat că sergentul de 37 de ani, Mikhail Khokhlov, l-a împușcat mortal pe comandantul său, locotenentul Ivan Krivosheev, de 37 de ani, cu un pușcă de asalt AK-74.

Khokhlov l-ar fi împușcat în gât pe comandantul său Alexander Lykov. Canalul nu a oferit detalii despre momentul în care a avut loc incidentul.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat într-un update de informații despre război în septembrie că personalul militar rus suferă de un moral scăzut datorită absenței rotațiilor regulate de unități din datoria de luptă.

"Anterior, în ajunul incidentului, toți trei băuseră. La un moment dat, au început să se distreze pe seama lui Khokhlov pentru numele său de familie, lucru care clar nu i-a plăcut luptătorului, iar acesta a scos un pistol mitralieră", a declarat canalul VChK-OGPU.

Numele Khokhlov ar fi derivat din cuvântul "Khokhol", care este un termen rusesc derogatoriu pentru ucraineni.

"Acum, trăgătorul a fost arestat și predat în custodia biroului comandantului regimentului 1218. Se știe că majoritatea militarilor acestui regiment au fost mobilizați și provin din diferite părți ale Rusiei. Toți trei aveau copii în țara lor natală", a adăugat VChK-OGPU.

Incidentul a fost, de asemenea, raportat de canalul independent de știri ruse ASTRA, care a relatat că "motivele exacte ale crimei sunt în prezent necunoscute". Publicația a adăugat că schimbul de focuri a avut loc duminică dimineața.

Un colonel rus a fost omorât în bătaie de soldați

Au existat mai multe rapoarte despre conflicte interne în cadrul unităților ruse pe parcursul invaziei la scară largă a Ucrainei, care a început în februarie 2022.

Serviciul de informații al Ucrainei a declarat luna trecută că soldații ruși mobilizați au bătut până la moarte un subofițer în Crimeea anexată, înainte de a fugi de la locul faptei.

Soldații din Divizia 20-a de Gardă Motorizată, parte a Armatei a opta din districtul militar sudic al Rusiei, "au provocat leziuni corporale grave colonelului Musurbekov" pe 1 noiembrie. Ei au fugit în regiunea rusă vecină Krasnodar, a declarat serviciul de informații.

Newsweek mai arată că nu a putut verifica afirmațiile serviciului de informații ucrainean și a contactat autoritățile ruse pentru un comentariu prin e-mail.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?