Hexi Pharma și-a retras din instanță cererea de intrare în insolvență

Hexi Pharma și-a retras din instanță cererea de intrare în insolvență

Compania Hexi Pharma și-a retras marți cererea de intrare în insolvență depusă anterior la Tribunalul București.

Sursa foto: hexi.ro

Hexi Pharma Co. SRL a depus săptămâna trecută o cerere de intrare în insolvență, pe motiv că nu mai poate face față datoriilor comerciale și fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile. Compania condusă de Dan Condrea susținea că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.

La primul termen al procesului desfășurat marți, judecătorii au luat act că firma și-a retras cererea de intrare în insolvență.

Decizia firmei vine după ce Judecătoria sectorului 5 a decis luni că Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să își înstrăineze activele, să producă și să vândă biocide pe o perioadă de două luni . Magistrații au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.

"Admite cererea Parchetului. Dispune față de Hexi Pharma, pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicția fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăților și transferurilor bănești, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, interzicerea producerii și comercializării de produse biocide. Cu drept de contestație în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arăta în decizia Judecătoriei sectorului 5.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”