Hezbollahul libanez salută o 'victorie istorică' a palestinienilor, după intrarea în vigoare a încetării focului

Hezbollahul libanez salută o 'victorie istorică' a palestinienilor, după intrarea în vigoare a încetării focului

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a salutat vineri o 'victorie istorică' a facţiunilor palestiniene din Fâşia Gaza, după intrarea în vigoare a încetării focului cu Israelul, transmite AFP.

Aliat al Teheranului, un alt inamic jurat al Israelului, Hezbollah susţine în mod tradiţional mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

'Hezbollah felicită poporul palestinian eroic şi rezistenţa sa curajoasă pentru victoria istorică obţinută (...) împotriva inamicului sionist', afirmă într-un comunicat mişcarea şiită armată, o forţă importantă în politica libaneză, dar considerată grupare 'teroristă' de Israel şi Statele Unite.

Hezbollah 'îi salută în special pe rezistenţii, martirii, răniţii şi familiile lor', precum şi 'conducerea facţiunilor rezistenţei palestiniene, care au fost la înălţimea acestei bătălii'.

Încetarea focului a intrat în vigoare vineri la ora locală 02:00 (joi, 23:00 GMT) şi pare să fie respectată deocamdată, după 11 zile de bombardamente asupra Gazei şi de tiruri palestiniene cu peste 4.000 de rachete împotriva Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome.

Raidurile aeriene şi tirurile de artilerie împotriva enclavei palestiniene au făcut cel puţin 232 de morţi, printre care combatanţi, dar şi 65 de copii, potrivit autorităţilor din Gaza.

În Israel, 12 persoane, printre care un copil, o adolescentă şi un soldat, au fost ucişi de tirurile de rachete, conform poliţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…