Hidrosind: Actul de management la Hidroelectrica este complet blocat, din cauza disputelor dintre acționarii companiei

Hidrosind: Actul de management la Hidroelectrica este complet blocat, din cauza disputelor dintre acționarii companiei

Actul de management la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, este blocat în urma disputelor dintre Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea, acționarii companiei, se arată într-un comunicat al Hidrosind, remis, luni, AGERPRES.

"Într-o perioadă cu fenomene meteorologice extreme, când mai bine de jumătate de țară s-a aflat sub Cod roșu de caniculă, urmat de avertizări de inundații în 16 bazine hidrografice, alimentarea cu energie electrică a populației României poate constitui chiar subiect de CSAT. Deși securitatea aprovizionării cu energie a cetățenilor României se regăsește printre obiectivele principale ale oricărui program de guvernare, constatăm că la principalul producător de energie electrică din România, Hidroelectrica SA, actul de management la vârful societății este complet blocat. Consecințele lipsei deciziei la vârful societății, în împrejurările menționate, sunt cu atât mai grave", spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, niciunul dintre reprezentanții acționarilor în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica nu a fost selectat conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 109/2011, toți fiind numiți provizoriu, în aceeași situație fiind și membrii Directoratului.

"Considerăm că niciunul dintre aceștia nu este de neînlocuit și, mai ales, nu are drept de veto în aceste organisme, indiferent de motive mai mult sau mai puțin justificate, clamate prin intermediul media în ultima perioadă. În numele salariaților pe care-i reprezintă, sindicatul Hidrosind solicită atât acționarilor, cât și reprezentanților acestora în Hidroelectrica SA să lase deoparte orice dispute personale sau de grup și să rezolve, de urgență, problema creată la vârful societății, cu responsabilitate și profesionalism. Vidul de putere de la vârful societății trebuie rezolvat cu decență, nu cu expunere excesivă în spațiul public, fără trocuri politico — mercantile, ci doar în interesul Hidroelectrica SA", se mai arată în comunicat.

În același timp, reprezentanții Hidrosind avertizează că orice accident sau avarie majoră produse în amenajările hidroenergetice vor fi responsabilitatea directă a acționarilor societății și a reprezentanților acestora.

"Aceeași răspundere o vor avea și pentru nerespectarea obligațiilor de plata către terți, inclusiv către salariații Hidroelectrica, care nu sunt obligați să tolereze blocajul în care se află societatea", au mai spus sindicaliștii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria