Hillary Clinton anunţă că nu va candida la preşedinţia SUA în 2020

Hillary Clinton a anunţat luni seara că nu va candida la preşedinţia SUA în 2020, transmite AFP.

 

''Nu mă voi prezenta, dar voi continua să vorbesc şi să susţin ceea ce cred'', a declarat fostul secretar de stat american televiziunii newyorkeze News 12, preluată de France Presse.

Fosta şefă a diplomaţiei americane (secretar de stat în 2009-2013) a fost învinsă de actualul preşedinte american, Donald Trump, în alegerile prezidenţiale din 2016.

"Vreau să mă asigur că oamenii înţeleg că voi continua să mă exprim", a insistat Clinton. "Nu plec nicăieri. Miza actuală pentru ţara noastră, ceea ce se întâmplă acum mă îngrijorează profund", a adăugat ea.

Clinton s-a întâlnit deja cu mai multe personalităţi din Partidul Democrat care intenţionează să se lanseze în cursa de anul viitor către Casa Albă. "Le-am spus fiecăruia să nu considere nimic câştigat, chiar dacă avem o listă lungă de probleme reale şi de promisiuni nerespectate ale acestei administraţii, care merită subliniate", a precizat ea, referindu-se la guvernul preşedintelui Trump.

Potrivit CNN, Joe Biden, fost vicepreşedinte în mandatele lui Barack Obama, este unul din candidaţi.

Hillary Clinton nu a exclus categoric posibilitatea de a ocupa alte funcţii publice. La o întrebare despre acest subiect, ea a răspuns: "Nu cred, dar îmi place să trăiesc la New York şi sunt atât de recunoscătoare că am avut şansa să fiu senatoare timp de opt ani şi să colaborez cu oameni din întreg statul". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …