Hillary Clinton consideră stranie redeschiderea investigației privind e-mailul privat chiar în pragul alegerilor

Hillary Clinton consideră stranie redeschiderea investigației privind e-mailul privat chiar în pragul alegerilor

Candidata democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, a calificat sâmbătă decizia FBI-ului de a redeschide cazul adresei private de e-mail, pe care ea a folosit-o pe vremea când conducea Departamentul de Stat, drept un fapt 'fără precedent' și 'profund îngrijorător' în contextul în care această decizie survine în pragul alegerilor prezidențiale, transmite AFP.

'Este straniu că așa ceva se publică, cu atât de puține informații, chiar înaintea unor alegeri', a afirmat Hillary la o reuniune în Florida, făcând referire la scrisoarea pe care directorul FBI, James Comey, a adresat-o Congresului și în care acesta menționează că au fost găsite noi e-mailuri care justifică redeschiderea dosarului închis de către Departamentul Justiției în luna iulie.

'De fapt, nu este doar straniu, ci și fără precedent și profund îngrijorător, întrucât alegătorii merită să vadă faptele în ansamblu. Prin urmare, i-am cerut directorului Comey să explice imediat totul, să pună totul pe masă', a adăugat candidata democraților la președinție.

În timpul investigației anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicațiile oficiale, în locul celei de pe serverul securizat al instituției, prin faptul că așa este mai practic și mai simplu. Ea a mai susținut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat și că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.

Însă directorul FBI consideră că ea a dat dovadă de neglijență și susține că noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigației.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!