Hillary Clinton recunoaște că a greșit în scandalul email-urilor și consideră chestiunea rezolvată

Hillary Clinton recunoaște că a greșit în scandalul email-urilor și consideră chestiunea rezolvată

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton și-a exprimat "satisfacția" pentru recomandarea de marți a FBI de a nu se începe urmărirea penală în cazul candidatei democrate la președinție în dosarul email-urilor trimise de pe un server privat în perioada în care era secretar de stat, relatează AFP. Pe de altă parte, republicanii Donald Trump și Paul Ryan au criticat dur decizia, potrivit Reuters.

"Așa cum secretarul de stat spune de multă vreme, a fost o greșeală să folosească email-ul personalul și nu va mai face acest lucru. Suntem fericiți că această chestiune este acum rezolvată", a scris purtătorul său de cuvânt Brian Fallon referitor la concluziile poliției federale privind scandalul care a afectat campania lui Hillary Clinton în ultimele luni.

"Suntem satisfăcuți că profesioniștii însărcinați cu acest dosar au ajuns la concluzia că nicio altă acțiune din partea ministerului (justiției — n.r.) nu este necesară", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Șeful FBI James Comey a anunțat marți în fața presei că serviciile sale estimează că "nu se impune începerea urmăririi penale" în dosarul email-urilor lui Hillary Clinton .

În același timp, a spus James Comey, fosta șefă a diplomației a dat dovadă de o "neglijență extremă".

Candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a criticat decizia directorului FBI, James Comey, de a recomanda neînceperea urmăririi penale în cazul lui Hillary Clinton pentru folosirea unui server privat de email în perioada în care era secretar de stat, afirmând că "sistemul este trucat".

"Foarte foarte nedrept! Ca de obicei, un verdict greșit", a scris Trump pe contul său de Twitter după anunțul lui Comey.

"Directorul FBI spune că Hillary cea coruptă ne-a compromis securitatea națională. Și nu se începe urmărirea penală. Wow!", a adăugat el.


Liderul Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, tot un republican, dar unul care l-a criticat de multe ori pe Donald Trump, a spus că decizia directorului FBI în acest caz este "inexplicabilă".

"Să refuzi să începi urmărirea penală în cazul lui Clinton pentru gestionarea și transmiterea neglijentă a informațiilor legate de securitatea națională va stabili un precedent teribil", a apreciat el.

"De asemenea, concluziile investigației arată clar că secretarul de stat Clinton a dezinformat poporul american când a fost confruntată cu infracțiunile comise", a adăugat Ryan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”