Hillary Clinton va asista la învestitura lui Donald Trump (AFP)

Hillary Clinton va asista la învestitura lui Donald Trump (AFP)

Fostul președinte american George W. Bush, precum și Hillary și Bill Clinton vor asista la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, pe 20 ianuarie, la Washington, au indicat marți anturajele acestora, citate de AFP.

În total, trei dintre cei patru foști președinți americani încă în viață vor urmări depunerea jurământului de către Trump: Jimmy Carter, Bill Clinton și George W. Bush.

Apropiați ai cuplului Clinton au confirmat, pentru AFP, că fosta rivală democrată a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie, la fel ca și soțul acesteia, Bill, președinte democrat între 1993 și 2001, vor asista la ceremonie.

Fostul președinte republican George W. Bush și soția sa, Laura, vor fi de asemenea prezenți, conform unui purtător de cuvânt.

"Ei sunt fericiți să poată fi martori la transferul pașnic de putere — un semn distinctiv al democrației americane — și la învestitura președintelui Trump și a vicepreședintelui (Mike) Pence", a indicat într-un comunicat, un purtător de cuvânt al lui George W. Bush, președinte al Statelor Unite între 2001 și 2009.

În decembrie, fostul președinte democrat Jimmy Carter, în vârstă de 92 de ani, a confirmat participarea sa la ceremonie.

Numai George H. W. Bush, 92 ani și cu o sănătate fragilă, ar urma să absenteze dintre foștii președinți ai SUA, conchide AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla