Hillary Clinton va asista la învestitura lui Donald Trump (AFP)

Hillary Clinton va asista la învestitura lui Donald Trump (AFP)

Fostul președinte american George W. Bush, precum și Hillary și Bill Clinton vor asista la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, pe 20 ianuarie, la Washington, au indicat marți anturajele acestora, citate de AFP.

În total, trei dintre cei patru foști președinți americani încă în viață vor urmări depunerea jurământului de către Trump: Jimmy Carter, Bill Clinton și George W. Bush.

Apropiați ai cuplului Clinton au confirmat, pentru AFP, că fosta rivală democrată a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie, la fel ca și soțul acesteia, Bill, președinte democrat între 1993 și 2001, vor asista la ceremonie.

Fostul președinte republican George W. Bush și soția sa, Laura, vor fi de asemenea prezenți, conform unui purtător de cuvânt.

"Ei sunt fericiți să poată fi martori la transferul pașnic de putere — un semn distinctiv al democrației americane — și la învestitura președintelui Trump și a vicepreședintelui (Mike) Pence", a indicat într-un comunicat, un purtător de cuvânt al lui George W. Bush, președinte al Statelor Unite între 2001 și 2009.

În decembrie, fostul președinte democrat Jimmy Carter, în vârstă de 92 de ani, a confirmat participarea sa la ceremonie.

Numai George H. W. Bush, 92 ani și cu o sănătate fragilă, ar urma să absenteze dintre foștii președinți ai SUA, conchide AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante