HIMARS, coșmarul Rusiei. Momentul în care Ucraina distruge numeroase echipamente rusești în câteva minute VIDEO

HIMARS, coșmarul Rusiei. Momentul în care Ucraina distruge numeroase echipamente rusești în câteva minute VIDEO

Forțele speciale ucrainene au publicat pe rețelele sociale un videoclip care arată cum reușesc să distrugă mai multe echipamente militare rusești cu ajutorul sistemelor de lansare multiplă de rachete HIMARS și MLRS, conform Ukrayinskyy militarnyy tsentr .

Blindate rusești distruse de sistemele HIMARS FOTO: captura video Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Cu ajutorul aeronavelor de recunoaștere fără pilot, operatorii SSO reușesc să identifice, coloanele de blindate și personalul ocupanților ruși și transmit informațiile despre locația acestora către unitățile ucrainene, înarmate cu sisteme de artilerie cu rachete HIMARS și MLRS.

Lansarea rachetelor de înaltă precizie au avut loc, probabil, imediat după găsirea țintelor. Acest lucru este confirmat și de videoclipurile care prezintă daunele provocate echipamentelor militare rusești.

„Înregistrările video surprinse de drone prezintă distrugerea suplimentară a cel puțin trei vehicule de lansare 9P140 ale BM-27 Uragan 220 mm MRLS, precum și a trei 2S19 Msta-S 152 mm SPG”, conform Ukraine Weapons Tracker.

Sistemele de rachete de artilerie cu roți M142 HIMARS fabricate în SUA poartă șase rachete GMLRS pentru foc într-o salvă sau o rachetă balistică tactică MGM-140 ATACMS. Și lansatorul pe șenile MLRS M270 poate folosi 12 rachete GMLRS sau două rachete MGM-140.

Aceste sisteme sunt concepute pentru a ataca zonele de concentrare a sistemelor de artilerie, asistență antiaeriană și de foc, transport de mărfuri, vehicule de luptă și transportoare blindate de personal, precum și pentru a oferi sprijin de foc unităților și mijloacelor de sprijin ale acestora.

De altfel, potrivit armatei ucrainene, în timpul ofensivei Forțelor Armate ucrainene din regiunea Herson de la sfârșitul lunii august echipajele HIMARS au lucrat continuu și peste 30 de ore. Iar apoi, 4 lansatoare de sisteme de rachete de artilerie M142 au lovit 120 de ținte într-o zi și jumătate de operare continuă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale