Hipism: Calul Medina Spirit, câştigătorul ultimei ediţii a cursei Kentucky Derby, a murit după un antrenament

Hipism: Calul Medina Spirit, câştigătorul ultimei ediţii a cursei Kentucky Derby, a murit după un antrenament

Calul Medina Spirit, a cărui victorie în ultima ediţie a cursei hipice Kentucky Derby, cea mai prestigioasă din Statele Unite, a fost umbrită de un test pozitiv la steroizi, a murit subit după un antrenament efectuat luni în California, informează presa americană, citată de AFP.

Potrivit site-ului specializat în curse de cai Paulick Report, care îl citează pe directorul medial al Consiliului curselor hipice din California, Jeff Blea, Medina Sprit s-a prăbuşit după un antrenament matinal efectuat în Santa Anita Park.

"Am vorbit cu medicul veterinar care îl trata şi, când l-au găsit pe traseu, calul era deja mort", a spus Blea pentru Paulick Report.

Jeff Blea a subliniat, totodată, că mostre din sângele, părul şi urina calului vor fi analizate ca parte a unei investigaţii pentru a determina cauza morţii. "Vom examina cu atenţie inima, pentru a încerca să identificăm cauza morţii", a adăugat el.

Victoria înregistrată de Medina Spirit pe 1 mai, în Kentucky Derby, a fost pusă sub semnul întrebării după ce calul, în vârstă de trei ani, a fost testat pozitiv la betametazonă, un steroid antiinflamator interzis pentru utilizare cu 14 zile înaintea competiţiei.

Comisia de curse hipice din Kentucky încă investighează acest caz, în timp ce Churchill Downs, entitatea organizatoare a celebrului eveniment, a emis o interdicţie de doi ani pentru antrenorul Bob Baffert, care a negat orice faptă greşită.

Baffert, care şi-a condus caii în 2015 şi 2018 la realizarea Triplei Coroane (victorii în Kentucky Derby, Preakness Stakes şi Belmont Stakes), a susţinut că steroidul era conţinut într-un unguent folosit pentru a trata o afecţiune a pielii de care suferea Medina Spirit.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC

5 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă