Hollande, despre înregistrarea SI: 'Nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli' privind lupta împotriva terorismului

Hollande, despre înregistrarea SI: 'Nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli' privind lupta împotriva terorismului

Președintele francez Francois Hollande a declarat luni că 'nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli' după difuzarea unei înregistrări video de către gruparea Statul Islamic (SI) în care aceasta pretinde că îi prezintă pe nouă dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie și amenință toate statele coaliției anti-SI conduse de SUA, relatează AFP.

'Nimic nu ne va speria, nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli asupra a ceea ce are de făcut în lupta împotriva terorismului', le-a declarat el jurnaliștilor în marja unei ceremonii oficiale de la palatul prezidențial din New Delhi, în a doua zi a vizitei sale de stat în India.

'Aceste imagini nu fac decât să-i descalifice pe autorii acestor crime', a mai spus el. 'Dacă am luat măsuri pentru a prelungi starea de urgență, este pentru că știu că această amenințare există și că nu vom ceda deloc, nici în privința mijloacelor de a ne apăra țara, nici în privința libertăților', a adăugat președintele francez.

Înregistrarea video făcută publică duminică îi prezintă pe nouă dintre autorii atentatelor care au provocat moartea a 130 de persoane la 13 noiembrie 2015 la Paris. Șapte membri ai comandoului care au comis aceste atacuri au fost identificați de anchetatori, care până acum nu au reușit însă să-i identifice pe cei doi atentatori sinucigași de la Stade de France, care aveau asupra lor pașapoarte false siriene. Înregistrarea video trece sub tăcere participarea unui al zecelea bărbat, Salah Abdeslam, în prezent dat în urmărire generală pentru implicarea în atentate.

Exprimându-se în arabă și franceză, mai mulți dintre atacatorii prezentați de înregistrarea video afirmă că 'mesajul lor este adresat tuturor țărilor care participă la coaliție'.

Potrivit anturajului președinției franceze, înregistrarea video nu a fost încă autentificată.

În ultimul număr al revistei sale de propagandă, difuzat la 19 ianuarie, SI i-a prezentat deja pe jihadiștii care au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015, precizează AFP.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…