Holzindustrie: Încărcătura de lemne care nu va avea marcajul vizibil nu va fi procesată până ce nu va fi clarificată situația

Holzindustrie: Încărcătura de lemne care nu va avea marcajul vizibil nu va fi procesată până ce nu va fi clarificată situația

Buștenii fără marcaj vizibil din transportul pentru care jandarmii montani au aplicat o amendă de 1.000 de lei nu vor fi procesați până când nu va fi clarificată situația și, în cazul în care se vor constata nereguli, nu vor fi procesați deloc, precizează Holzindustrie Schweighofer, într-un comunicat remis AGERPRES.

"În cazul de față, în privința transportului B 116 TMD, înainte ca presa să semnaleze cazul, în timpul verificărilor efectuate la poarta fabricii de cherestea de la Reci, s-a constatat că pe unii dintre bușteni nu era vizibil marcajul cu ciocanul dreptunghiular. Buștenii au fost descărcați, transportul a fost depozitat separat și verificat. Această încărcătură nu va fi procesată până ce situația nu va fi clarificată, iar dacă se constată nereguli nu va fi procesată deloc. Această decizie este dictată de politica 'toleranță zero' a companiei față de transporturile care ridică suspiciuni. În toate aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer cooperează îndeaproape cu autoritățile", menționează reprezentanții companiei.

Aceștia subliniază că buștenii au proveniență legală, dovedită cu documentele cerute de legislație. Transportatorul a fost amendat doar pentru că marcajele nu erau vizibile corespunzător.

"De aceea încărcătura nu a fost confiscată și nu s-au luat alte măsuri. Șoferul camionului a declarat că nu a semnat procesul verbal și va ataca amenda în instanță", se precizează în comunicat.

Jandarmii montani de la postul de ordine publică montană Azuga au aplicat, în urmă cu două zile, o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei unei companii de transport, după ce au depistat un camion al acesteia cu material lemnos ce nu avea toți arborii marcați cu amprenta dispozitivului dreptunghiular.

"În data de 8 mai, jandarmii montani din cadrul postului de ordine publică montană Azuga au depistat, la intersecția drumului forestier Valea Azugii cu drumul forestier Limbășel, un camion cu remorcă, aparținând SC Pintuia Impex SRL, ce transporta material lemnos pentru Holindustrie Schweighofer, fără a avea toți arborii marcați cu amprenta dispozitivului dreptunghiular", potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Sursa citată menționează că jandarmii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”