Hong Kong/manifestaţii: Demisia directorului general al companiei Cathay Pacific

Hong Kong/manifestaţii: Demisia directorului general al companiei Cathay Pacific

Cathay Pacific a anunţat vineri demisia directorului său general, Rupert Hogg, după ce compania aeriană din Hong Kong a fost "chemată la ordin" de Beijing, relatează France Presse.

China a criticat personalul companiei pentru că şi-a manifestat sprijinul faţă de manifestaţiile pro-democraţie.

Hogg şi-a dat demisia, "asumându-şi responsabilitatea, în calitate de şef al companiei, pentru evenimentele recente", a precizat Cathay într-un comunicat.

Hogg a fost înlocuit cu Augustus Tang, o figură a grupului Swire, un conglomerat cu sediul în Hong Kong şi principal acţionar în Cathay.

Un alt membru al comitetului executiv al Cathay, Paul Loo, directorul serviciului clientelă şi afaceri comerciale, şi-a anunţat de asemenea plecarea, citând aceleaşi motive ca Hogg, potrivit comunicatului.

Săptămâna trecută, Cathay Pacific a provocat furia naţionaliştilor chinezi după participarea unora dintre cei 27.000 de angajaţi ai săi la manifestaţiile pro-democraţie în Hong Kong sau care şi-au exprimat sprijinul pentru mişcarea ce durează de zece săptămâni.

Conducerea Cathay s-a grăbit să liniştească Beijingul luând distanţă faţă de mobilizarea pro-democraţie şi angajându-se luni să concedieze orice angajat care sprijină sau participă la "manifestaţiile ilegale".

Direcţia generală a aviaţiei civile chineze a cerut Cathay în urmă cu o săptămână numele personalului de la bordul zborurilor sale către China sau care traversează spaţiul aerian, indicând că cei care susţin mişcarea pro-democraţie nu vor fi autorizaţi pe aceste zboruri.

Cathay Pacific a concediat de atunci patru membri ai personalului său, inclusiv doi piloţi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe