HOPA! În cocul din imagine este Dăncilă! Spate în spate cu Giuliani!

HOPA! În cocul din imagine este Dăncilă! Spate în spate cu Giuliani!

HOPA! În cocul din imagine este Dăncilă! Spate în spate cu Giuliani! Politico: Dăncilă a cinat lângă controversatul Rudy Giuliani în hotelul lui Donald Trump din Washington în luna martie.

Publicația americană  Politico dezvăluie că premierul României, Viorica Dăncilă, a cinat în luna martie la Trump Hotel din Washington la o masă alăturată celei la care se aflau Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Trump, relatează  G4Media.ro .

Fotografia – mărturie a fost postată pe Twitter chiar de Rudy Giuliani. Imaginea îl arată pe acesta la masă alături de alți membri ai echipei de avocați a președintelui american, iar la distanță de câteva zeci de centimetri, în spatele lui Giuliani, se află Viorica Dăncilă la o altă masă.

Reamintim că Dăncilă a devenit la acel moment primul șef al unui guvern străin despre care se cunoștea că a rezervat o cameră în hotel în ultimul an, după cum arăta postul public de radio din New York, wnycstudios.org.

Șederea la International Trump Hotel a Vioricăi Dăncilă, care a fost în SUA la întâlnirea anuală AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) oferă o ultimă probă că organizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini, arăta la acel moment postul public de radio. Sursa citată nota că astfel de plăți ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție, care interzice președintelui să accepte cadouri sau recompense din partea guvernelor străine.

Trump încă deține hotelul prin intermediul unei companii din care poate retrage bani oricând. Avocații lui Trump au respins idea că vizitele oficialilor străini la hotel ar putea fi considerate drept ”recompense”, afirmând în schimb că este un ”schimb convenabil” care nu este prevăzut în Constituție. Trump se confruntă cu câteva acțiuni în justiție pe tema ”recompenselor”, intentate de procurorul general din DC și Maryland, de oficiali ai Partidului Democrat și de o organizație neguvernamentală.

Reamintim că Dăncilă a fost în luna martie în SUA la invitația unor organizații evreiești și a promis că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, lucru care nu s-a întâmplat din cauza opoziției președintelui Iohannis.

Rudolf Giuliani, avocatul președintelui în dosarul procurorului special Robert Mueller, a trimis în august 2018 o scrisoare președintelui României în care și-a exprimat ”îngrijorările legate de degradarea continuă a statului de drept în România”. Giuliani a declarat pentru Washington Post că a fost angajat să scrie scrisoare de către firma de consultanță a fostului șef FBI Louis Freeh. În 25 octombrie, New York Times a scris că Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, l-a recrutat pe fostul șef al FBI Louis Freeh pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu în ancheta în care era vizat de procurorii anticorupție și în care a fost condamnat în 2016. Freeh l-a angajat apoi pe Giuliani.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA