HOPA! Kelemen Hunor a încercat să treacă din Ungaria în Ucraina și nu a fost lăsat! Mai mult, i-au dat interdicție până în octombrie 2020!

HOPA! Kelemen Hunor a încercat să treacă din Ungaria în Ucraina și nu a fost lăsat! Mai mult, i-au dat interdicție până în octombrie 2020!

HOPA! Kelemen Hunor a încercat să treacă din Ungaria în Ucraina și nu a fost lăsat! Mai mult, i-au dat interdicție până în octombrie 2020! Cică a reclamat la MAE român! Păi de ce, măi băiatule, dacă tu stai mai mult prin Ungaria și nu la granița dintre România și Ucraina ți s-a dat stop?

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde voia să participe la a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Acesta a spus că nu i s-au oferit motive, dar a primit și o interdicție de a intra în Ucraina până în 13 octombrie 2020, relatează Mediafax.  El precizează că l-a informat ministrul român de Externe și că se va adresa Ambasadei Ucrainei la București, pentru a solicita explicații pentru această situație.

„Am plecat sâmbătă spre Ucraina, împreună cu doi colegi din UDMR, am vrut să ajung în Ujhorod pentru a participa la a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Eram în Ungaria la un punct de trecere a frontierei cu Ucraina și am dat pașapoartele, iar după ce am așteptat o oră în mașină, după care cei de la poliția de frontieră mi-au spus că nu am voie să intru în Ucraina, fără să primesc vreun motiv, fără să mi se dea o explicație. Cei doi colegi cu care eram ar fi putut să intre, dar eu nu. Am primit un formular în limba ucraineană ca să îl semnez și mi-au pus o ștampilă în pașaport cu interdicția de a intra în Ucraina până în 13 octombrie 2020”, a spus Kelemen, potrivit Mediafax.

Acesta l-a informat pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, despre acest incident, și se va adresa, luni, Ambasadei Ucrainei la București și va cere o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Este inacceptabil așa ceva, este vorba, totuși, de două țări vecine, eu nu am mers zilnic în Ucraina, nu am mai fost de peste 20 de ani. Am avut bune intenții, dar nici nu contează acest lucru, dacă mergeam în scop turistic sau cultural, dar să nu se dea nicio explicație și să interzici intrarea unui cetățean român mi se pare extrem de grav”, a mai spus Kelemen Hunor.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro