HOPA! Liviu Avram detonează bomba: Guvernul pică dacă nu trece de votul din Parlament pentru restructurare!

HOPA! Liviu Avram detonează bomba: Guvernul pică dacă nu trece de votul din Parlament pentru restructurare!

HOPA! Liviu Avram detonează bomba: Guvernul pică dacă nu trece de votul din Parlament! Respectatul jurnalist, argumentează într-o postare pe Facebook că Guvernul Dăncilă va pica dacă nu obține în Parlament voturile necesare restructurării!

Iată ce scrie Liviu Avram:

„Cred că este falsă ideea vehiculată în ultimele zile conform căreia moțiunea de cenzură este singura modalitate prin care Parlamentul poate retrage încrederea acordată Guvernului. Sau că nu se întâmplă, practic, nimic dacă un guvern restructurat este respins de Parlament și că am avea o lacună în Constituție.

Iată ce spune, în două rânduri, Curtea Constituțională în decizia 875/2018, cea cu care Dăncilă îi tot scoate ochii lui Iohannis:

„De capacitatea sa (a premierului – n.m.) de a selecta persoane cât mai bine pregătite și competente în domeniul vizat depinde, practic, succesul punerii în aplicare a programului de guvernare și, în final, menținerea votului de încredere acordat la momentul învestirii, în caz contrar fiind RETRASĂ ÎNCREDEREA SAU DECLANȘATĂ procedura moțiunii de cenzură, modalități de încetare a mandatului Guvernului”.

Și încă:

„Parlamentul poate RETRAGE ÎNCREDEREA acordată Guvernului, și, implicit, prim-ministrului, aceasta fiind, potrivit art. 110 alin. (1) din Constituție, o cauză de încetare a mandatului Guvernului prin demitere. De asemenea, potrivit art. 113 din Legea fundamentală, autoritatea legiuitoare poate RETRAGE ÎNCREDEREA acordată Guvernului pe calea moțiunii de cenzură”.

Rezultă din cele două texte că însăși CCR admite că moțiunea de cenzură este doar una dintre modalitățile de retragere a încrederii, dar nicidecum singura.

Ce înseamnă asta? Că dacă Dăncilă merge în Parlament cu un nou guvern, iar acesta este respins, Guvernul este demis pentru că Parlamentul i-a retras încrederea - chiar dacă nu pe calea moțiunii de cenzură.

Cred că Dăncilă știe asta, chiar dacă n-o recunoaște public, și de aceea se tot teme să meagă cu noul guvern în Parlament.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…