Hopa! O dronă misterioasă, cu decolare verticală, a apărut în dotarea armatei ucraineane

Hopa! O dronă misterioasă, cu decolare verticală, a apărut în dotarea armatei ucraineane

Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care urmărește desfășurarea războiului, a anunțat că a obținut o imagine cu o misterioasă dronă cu decolare verticală (VTOL), ce ar fi folosită de armata ucraineană, scrie hotnews.ro .

Dronă cu decolare verticală folosită de armata ucraineanăFoto: Twitter

Deși identificarea exactă este un adevărat mister, aceasta are caracteristici foarte asemănătoare cu extrem de rara dronă kamikaze PHOLOS dezvoltată de Overwatch Aerospace (Marea Britanie) și Ascent Aerosystems (SUA), notează sursa citată.

Unitatea văzută nu este identică cu modelele de prezentare anterioare ale dronei VTOL Pholos, însă trebui menționat că aceasta are mai multe opțiuni de sarcină utilă. Despre Pholos se știe că este capabilă să zboare timp de 45 de minute și dispune de o cameră electro-optică în infraroșu la bord.

Ukraine Weapons Tracker amintește că Marea Britanie s-a angajat încă din aprilie să furnizeze drone kamikaze părții ucrainene, și subliniază faptul că de mai multe ori au avut loc lovituri ucrainene care sunt greu de atribuit unui sistem anume de armament.

„În acest moment, nu putem fi siguri de modelul exact furnizat Ucrainei - natura colaborării comercial-guvernamentale în acest spațiu înseamnă că ceea ce vedem în public nu este întotdeauna produsul final”, afirmă experții în armament ai contului citat.

Merită menționat și faptul că drona văzută este similară ca aspect cu drona israeliană Spike Firefly, însă - din considerente geopolitice - este puțin probabil ca acesta să fi apărut în Ucraina până în prezent, mai spune Ukraine Weapons Tracker.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro