HOPA! Orban, reacție dură față de atacarea la CCR: PSD rămâne prizonierul baronilor roșii, inițiatorii OUG 51 care a lăsat copiii fără transport pentru școală

HOPA! Orban, reacție dură față de atacarea la CCR: PSD rămâne prizonierul baronilor roșii, inițiatorii OUG 51 care a lăsat copiii fără transport pentru școală

HOPA! Orban, reacție dură față de atacarea la CCR: PSD rămâne prizonierul baronilor roșii, inițiatorii OUG 51 care a lăsat copiii fără transport pentru școală.

 Premierul Ludovic Orban a reacționat dur față de anunțul atacării la Curtea Constituțională a două din legile pentru care și-a angajat răspunderea, afirmând că „PSD rămâne prizonierul baronilor roșii, care sunt inițiatorii OUG 51 care a lăsat copiii fără transport pentru școală”.

Ludovic Orban a mai declarat că, prin „OUG 51 nășită de aceși baroni roșii s-a pactizat cu transportatorii care nu respectă exigențele europene pentru transport, care n-ar putea să rămână în transportul de persoane dacă s-ar organiza licitații”.

„Îi aștept să meargă la CCR, să explice cum justifică că mențin în trasee companii care nu mai îndeplinesc condițiile de siguranță și lasă copiii în drum, faptul că nu alocă de la buget bani pentru decontarea navetei școlare”, a adăugat premierul.

„În privința urgenței, păi dacă nu ți se pare urgent ca om care faci politică să asiguri accesul copiilor, mai ales celor din familiile vulnerabile, la transport școlar înseamnă că nu înțelegi nimic”, a susținut Orban.

El a precizat că Guvernul încearcă să evite pe cât este posibil adoptarea de ordonanțe de urgență. „Atunci când există situații care reclamă adoptarea unor acte normative cu valoare de lege prin care puteam folosi angajarea răspunderii sau procedura parlamentară de urgență, le folosim aceste proceduri. Din cauza asta, e posibil să mai folosim procedura angajării răspunderii. E mult mai democratic decât emiterea unei OUG. Și are câteva avantaje nete: parlamentarii pot să formuleze amendamente, iar Guvernul adoptă anumite amendamente. Al doilea avantaj e acela că se poate accesa controlul de constituționalitate prealabil. Al treilea avantaj este că dă posibilitatea unui grup parlamentar sau mai multor grupuri ca, în cazul în care nu sunt de acord cu actul normativ, să depună moțiune de cenzură”, a spus premierul.

Ludovic Orban a declarat că nu se teme de nicio moțiune de cenzură.

Premierul a criticat dur și atacarea la CCR a legii prin care se amână creșterea vechimii pentru intrarea la Institutul Național al Magistraturii.

„În locul pesediștilor aș tăcea cel puțin 5 ani pe teme legate de justiție. Ei sunt majoritatea care a adoptat aceste legi care ar fi aruncat în aer justiția. (…) Ei au premediat această ticăloșie și vin acuma să ne dea lecții. Nu primesc lecții de la PSD pe niciun subiect, nici pe buget, nici pe altceva”, a spus Ludovic Orban.

„Noi am ținut cont de cele două prorogări pe care le-a adoptat Parlamentul. (…) Să mă bazez eu pe perspectiva, mai ales pe pesediști, că vor adopta în Parlament? Să-și asume răspunderea cine sesizează CCR”, a mai spus Orban.

PSD contestă la Curtea Constituțională două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, respectiv amânarea creșterii vechimii pentru intrarea la Institutul Național al Magistraturii și legea care modifică OUG 51 referitoare la transportul intrajudețean, a anunțat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /