HOPA! Presa din Bruxelles: Va deveni Kovesi „doamna de fier” a Europei?

HOPA! Presa din Bruxelles: Va deveni Kovesi „doamna de fier” a Europei?

HOPA! Presa belgiană: Va deveni Kovesi „doamna de fier” a Europei? Cotidianul belgian  La Libre Belgique îi dedică miercuri un amplu articol Laurei Codruța Kovesi după victoria din Parlamentul European, numind-o ”doamna de fier” a României și scriind că Parlamentul European vrea să o facă ”doamna de fier a Europei”, relatează  G4Media.ro .

”Kovesi a convins. Singură, împotriva guvernului din propria sa țară”, scrie ziarul belgian, care trece în revistă eforturile susținute ale PSD de a-i împiedica succesul.

”PSD duce de săptămâni întregi o companie de discreditare a sa, o atitudine care a șocat în Europa, chiar în momentul în care România exercită președinția rotativă a UE”, mai scrie  La Libre Belgique .

Ziarul o citează pe eurodeputata Judith Sargentini (Verzi), care a spus că ”numărul de mesaje pe care le primesc (de la PSD – n.red.) pentru a nu o vota pe Kovesi e incredibil”, în timp ce Roberta Metsola (PPE) a spus că ”(Alegerea) e perfect meritată. Competența și curajul său sunt exemplare”.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...