HOPA! Președintele Iohannis, înțepături voalate pentru USR după ce Barna a exclus intrarea la guvernare

HOPA! Președintele Iohannis, înțepături voalate pentru USR după ce Barna a exclus intrarea la guvernare

Președintele Iohannis, înțepături voalate pentru USR după ce Barna a exclus intrarea la guvernare: ”Partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză”.

Președintele Klaus Iohannis a lansat o înțepătură la adresa USR, fără să numească explicit partidul lui Dan Barna, spunând în contextul înlocuirii guvernului Dăncilă cu un guvern de tranziție că ”partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză”.

 ”Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul guvern și care să oprească dezastrul actual. Partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză”, a spus miercuri președintele într-o declarație de presă la Cotroceni.

Or, USR este singurul partid de opoziție care a respins categoric ideea de a intra la guvernare dacă guvernul Dăncilă pică în urma unei moțiuni de cenzură.

Dan Barna, președintele USR, a declarat marți la Digi 24 că USR va vota ”categoric” moțiunea de cenzură pe care PNL a anunțat că o va depune. Barna a respins însă intrarea USR la guvernare dacă guvernul Dăncilă pică și a spus că partidul său va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

”USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție. Poziția noastră e tranșantă acum. Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor”, a mai spus Barna.

Întrebat când ar putea avea loc alegeri anticipate în mod realist, Barna a spus că cel mai devreme ar fi odată cu alegerile locale de anul viitor.

PNL a anunțat luni, imediat după ce Tăriceanu a spus că ALDE iese de la guvernare, că începe ”imediat” strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură. Or, dacă USR nu intră la guvernare iar guvernul Dăncilă cade, PNL ar fi obligat să intre într-o coaliție guvernamentală cu Pro România sau ALDE, ceea ce ar reprezenta o lovitură dură pentru liberali în prag de prezidențiale.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”