Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

HOPA! Primul membru CSM care cere public desființarea Secției Speciale PSD! Dezvăluiri despre jegoșeniile pe care le face Savonea!

HOPA! Primul membru CSM care cere public desființarea Secției Speciale PSD! Dezvăluiri despre jegoșeniile pe care le face Savonea! Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii vrea desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului General. Judecătoarea Andrea Chiș a declarat, la Digifm.ro, că de la înființarea secției, a crescut numărul magistraților care vor să se pensioneze anticipat. 

Reacția vine după ce, astăzi, 7 membri ai CSM au boicotat ședința în care Adina Florea urma să fie validată în fruntea secției. 

Aceștia au cerut public amânarea tuturor discuțiilor până la publicarea oficială a rapoartelor GRECO și Comisiei de la Veneția, care critică dur secția specială.

Avem documente internaționale care deja au pus serios sub semnul întrebării nevoia existenței unei astfel de secții. Este absolut esențial să le discutăm înainte de a discuta mai departe modul de organizare și funcționare a acestei secții. (...) Dacă mă întrebați pe mine, eu zic că da (secția să fie desființată n.r.), pentru că, din păcate, eu nu văd niciun beneficiu până acum. Dimpotrivă, mie mi se pare că, în prezent, foarte mulți colegi cu 25 de ani vechime se pensionează, de unde până acum nu se pensionau anticipat, a spus Andrea Chiș, la Digi FM.

Întrebată dacă se tem magistrații de posibile abuzuri, judecătoarea Andrea Chiș a precizat că până acum „nu am avut acest fenomen al pensionărilor anticipate. Erau cazuri de excepție. Acum tot mai mulți. Foarte mulți fac AMR-ul ca-n armată, câte luni mai au până la decizia de pensionare. Și alte schimbări decât legile justiției nu au fost”.

În prezent, CSM este împărțit în două tabere: tabăra din jurul președintei CSM, Lia Savonea, care vrea să grăbească numirea Adinei Florea în fruntea Secției speciale și cei care se opun. 

Judecătoarea Andrea Chiș reclamă, la Digi FM, și modul în care funcționează Consiliul Superior al Magistraturii. Totul după ce și săptămâna trecută ședința CSM pentru numirea Adinei Florea a fost convocată pe repede înainte.

Noi (secția de judecători din CSM prezidată de Lia Savonea n.r.) am fost de multe ori în situația să nu fim convocați cu trei zile așa cum cere legea și să nu avem timpul suficient să studiem toate problemele de pe ordinea de zi sau să fim obligați să le studiem noaptea ca să nu intrăm nepregătiți. În ceea ce privește ședința de săptămâna trecută, am fost convocați cu o zi înainte, deși legea vorbește de 3 zile. Iar în ceea ce privește validarea procurorului-șef al acestei secții, materialul referitor la acest concurs nu era încărcat pe EMAP pentru a fi studiat nici măcar în dimineața ședinței, a precizat Andrea Chiș.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

2 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

3 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

4 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

5 Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume