Hopa! Șeful serviciilor secrete și ministrul Apărării din Turcia au zburat de urgență la Moscova

Hopa! Șeful serviciilor secrete și ministrul Apărării din Turcia au zburat de urgență la Moscova

Un avion în care se aflau ministrul turc al apărării Hulusi Akar și șeful serviciilor secrete Hakan Fidan a aterizat la Moscova miercuri, 28 decembrie, scrie agenția Anadolu.

Avionul a sosit în capitala Rusiei de pe aeroportul Esenboga din Ankara.

Această vizită a oficialităților turcești de rang înalt nu a fost anunțată iar scopul călătoriei este încă ținut secret.

Surse au declarat că ministrul turc și șeful serviciilor de informații au început deja negocierile la Moscova privind războiul din Ucraina. Cine sunt interlocutorii lor nu este specificat.

Miercuri, șeful Gazprom, Alexei Miller, a declarat că Moscova și Ankara au început implementarea practică a unui proiect de hub de gaze în Turcia. Dar este puțin probabil ca vizita lui Akar și Fidan să fie legată de acest eveniment.

Zilele trecute, ministerului turc al Apărării a cerut încă o dată încetarea ostilităților din Ucraina și a făcut apel la părțile aflate în conflict să revină la masa negocierilor. În același timp, el a recunoscut că eforturile anterioare ale Ankarei nu au contribuit la sfârșitul războiului.

Pe 11 decembrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin și cu liderul ucrainean Vladimir Zelenski, pe rând. În aceste conversații s-a discutat problema extinderii coridorului de cereale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...