HOPA! Tăriceanu, atac la Dragnea! Confirmă, încă o dată, dezastrul din sondaje!

HOPA! Tăriceanu, atac la Dragnea! Confirmă, încă o dată, dezastrul din sondaje!

Tăriceanu, atac la Dragnea pe tema diferenței în sondaje dintre cei doi lideri: Probabil că diferența este generată și de apăsarea, de presiunea dată de condamnarea pe care a avut-o și de dosarul pe care-l are.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, miercuri, într-un interviu pentru ziarul Adevărul, un atac la liderul PSD, Liviu Dragnea pe tema diferenței din sondaje dintre cei doi lideri, în contextul întrebărilor despre viitorul candidat la prezidențiale. ”Probabil că această diferență este și generată și de apăsarea, de presiunea aceasta dată de condamnarea pe care a avut-o și de dosarul pe care-l are”, a declarat Tăriceanu, care a făcut trimitere la un sondaj recent potrivit căruia în turul doi ar avea un scor egal cu el al președintelui Klaus Iohannis. Tăriceanu a precizat că va lua o decizie în privința unei eventuale candidaturi după alegerile din 26 mai. scrie  G4Media.ro .

Rep: Vă mențineți decizia de a candida la prezidențiale anul acesta?

Călin Popescu Tăriceanu: Încă n-am luat această decizie.

Rep: Când o veți lua?

CPT: Nu mi-am schimbat calendarul. După alegerile pentru Parlamentul European.

Rep: Spre ce înclinați, spre o candidatură separată sau spre o candidatură comună cu PSD? 
CPT: Chiar dacă în ultimul sondaj CURS am văzut că în turul doi sunt la egalitate cu președintele Iohannis, dar ca să poți să câștigi alegerile prezidențiale, ai fără îndoială nevoie în spate de un partid puternic. ALDE nu este încă suficient de organizat, de structurat ca să poată să constituie trambulina necesară. Așadar, sigur, că a face o coaliție cu PSD pentru susținerea mea la prezidențiale este o soluție care evident mi-ar aduce un aport politic important. Dar lucrul acest o să-l discutăm după alegeri.

Rep: Credeți că PSD, cel mai mare partid al țării, ar fi de acord să susțină un candidat venit din afara partidului?
CPT: Asta-i o problemă. Asta-i o problemă, desigur. Nu știu calculele, analizele pe care le vor face. După cum și eu sunt interesat, sigur, să am susținerea celor din PSD, având în vedere că am funcționat în coaliție. Mă interesează să privesc și să vorbesc cu tot electoratul din România. Sunt foarte mulți nedeciși, sunt foarte mulți care au o viziune liberală asupra lucrurilor și care își doresc un alt fel de președinte decât actualul președinte.

Rep: Dvs ați fi dispus să susțineți un candidat PSD la alegerile prezidențiale?
CPT: Da, e o întrebare bună. Vreți să vă spun ceva? N-am analizat varianta asta (râde).

Rep: Deci plecați de la ideea că dvs ar trebui să fiți candidatul?
CPT: Nu neapărat că trebuie să fiu eu neapărat. Soluția pe care ar trebui să o îmbrățișăm în final ar fi să alegem acel candidat care are cele mai bune șanse ca să-l învingă pe actualul președinte.

Rep: Liviu Dragnea credeți că ar fi interesat să candideze la alegerile prezidențiale dacă ar fi achitat la procesul care se apropie de final?
CPT: Eu n-am auzit un politician adevărat în România care să spună ”nu, e ceva prea mult la care nu vreau să mă gândesc”. Fiecare are dreptul să aspire. Așa cum se spune, fiecare soldat are în raniță bastonul de mareșal.

Rep: Da, dar dacă ne uităm în sondaje, vedem că diferența dintre dvs și dl Dragnea este imensă…
CPT: Da, dar probabil că această diferență este și generată și de apăsarea, de presiunea aceasta dată de condamnarea pe care a avut-o și de dosarul pe care-l are.

La prânz, Tăriceanu recunoștea căderea PSD în sondaje și-i făcea cu ochiul lui Ponta! 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că PSD este „în scădere” în sondaje, unul din motive fiind apariția Pro România la care s-au „transferat niște procente” de la social-democrați. El a adăugat că are o relație „foarte civilizată” cu fostul premier Victor Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că PSD și-a injumatatit zestrea electorala, iar ALDE si-a dublat scorul față de alegerile parlamentare din 2016, Tăriceanu a răspuns:

„Poate PSD nu si-a injumatatit, dar are o scadere. Cred ca un factor il reprezinta si aparitia partidului Pro Romania. S-au transferat niste procente acolo. Guvernarea, in general, erodeaza”.

 „Eu am cu Victor Ponta o relatie foarte civilizata. Ne respectam reciproc”, a mai spus șeful ALDE.

Tăriceanu a spus că, spre deosebire de PSD, ALDE și-a dublat scorul.

PSD va obține „undeva peste 35%” la europarlamentare, a profețit Tăriceanu, în timp ce ALDE se va situa „între 10% și 12%”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…